Acasă IT News Microsoft pregătește un nou browser

Microsoft pregătește un nou browser

14
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Se pare că sistemul de operare Windows 10 va debuta cu un browser complet nou, numit Spartan, potrivit unui raport ZDNet.


Inițial se știa că „Spartan” era numele de cod pentru Internet Explorer 12, dar se pare că acest browser este scris de la zero, utilizându-se pentru el motorul de randare Trident Microsoft (și nu WebKit ca până acum) și motorul de rulare Chakra JavaScript, potrivit sursei citate. Se pare că Spartan va fi o încrucișare dintre Google Chrome și Firefox și va oferi suport pentru extensii.  


Aceeași sursă spune că Windows 10 (cel puțin versiunea pentru desktop) va fi livrat atât cu Internet Explorer 12 cât și cu noul browser. Este posibil ca browserul Spartan să fie prezentat publicului pe 21 ianuarie 2015, odată cu lansarea următorului release Windows 10.

Windows