FBI oferă o recompensă de un milion de dolari pentru prinderea unui “hacker” român

Un milion de dolari este recompensa pentru cei care-l dau pe mâna FBI pe cel mai vânat hacker român, sau au informații care duc la arestarea/prinderea lui. “Hackerul” Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. 

În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa, au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate.

Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin e-mail cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii. Aşa-zişii “vânzători” trimiteau apoi victimelor cumpărători/facturi false ce păreau a proveni de la servicii legitime de plată pe Internet, cu instrucţiuni pentru depunerea plăţilor în conturi bancare deţinute de alţi asociaţi care locuiau în Statele Unite ale Americii. 

Aceşti infractori au deschis conturi bancare în Statele Unite ale Americii sub identităţi false, folosind paşapoarte false create în Europa de către alţi infractori. Când victimele virau banii în contul indicat în facturile frauduloase, infractorul căruia îi aparţinea acel cont era înştiinţat, retrăgând apoi sumele depuse de cumpărător şi, pe baza unor instrucţiuni primite prin e-mail, transferând sumele prin cablu, unui alt infractor.

Un mandat federal de arestare a fost emis pe numele lui Nicolae Popescu la data de 20 decembrie 2012 de Judecătoria Districtuală a Statelor Unite, Districtul de est din New York, Brooklyn, New York, după punerea sa sub acuzare pentru Complicitate la Comiterea Infracţiunii de Transfer Bancar Fraudulos, Spălare de Bani, Fals în Acte şi Uz de Fals şi Trafic cu Mărci Înregistrate False; Infracţiune de Transfer Bancar Fraudulos; Spălare de Bani; Fals în Acte şi Uz de Fals; Trafic cu Mărci Înregistrate False.

Alte nume folosite: Niculae Popescu, Nicolae Petrache, Nae Popescu, “Nae,” “Stoichiţoiu”.

Nicolae Popescu

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.