Acasă Antivirus Cele mai bune programe de tip Security Suite pentru Windows 10 (Test...

Cele mai bune programe de tip Security Suite pentru Windows 10 (Test AV-TEST – iunie 2018)

3

AV-TEST.org a publicat rezultat ele ultimului test realizat în lunile mai și iunie 2018. 18 programe de tip Security Suite au participat la acest test, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 10 (64 bit). Produselor li s-a permis să se actualizeze în orice moment și să interogheze serviciile lor în cloud. Produsele de securitate au trebuit să-și demonstreze capacitățile folosind toate componentele și straturile de protecție.

Criteriile de departajare luate în calcul au fost următoarele:

  • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni etc.)
  • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
  • Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate (valorile mai mici indică rezultate mai bune)
  • Produsele de securitate au fost evaluate timp de 2 luni (mai și iunie 2018) printr-un test de tip „Real-World”* (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 225 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimele două luni (set de referință AV-TEST – 5.565 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte.

În ceea ce privește Protecţia împotriva infecţiilor malware, 13 produse au obținut maximum de puncte, iar 5 produse au obținut 5,5 puncte.

11 produse au obținut punctajul maxim la testele de performanță, „codașele” la această categorie de testare fiind F-Secure și G Data (5 puncte).

La categoria „Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului” doar 8 produse de securitate implicate în testul efectuat au obținut un punctaj maxim.

Avast Free AntiVirus (v.18.3 și 18.4), singurul produs freeware testat în acest test de laborator, a obținut rezultate maxime la categoriile de testare „Protection” și „Usability”.

Kaspersky Lab Internet Security, Avira Antivirus Pro și McAfee Internet Security au fost singurele produse care au obținut maximum de puncte la toate categoriile de testare.

Recomandate de AV-TEST sunt produsele de securitate Bitdefender Internet Security, McAfee Internet Security, eScan Internet Security Suite, Windows Defender, AVG Internet Security, AhnLab V3 Internet Security, Avira Antivirus Pro, Norton Security, VIPRE AdvancedSecurity, Avast Free AntiVirus și Kaspersky Lab Internet Security.

Windows Defender (v.4.12), produsul integrat în Windows 10, a obținut scorul total de 17,5 puncte (un scor aproape perfect).

* testul analizează toate opţiunile de detecţie antimalware într-un mediu cât mai apropiat de o utilizarea reală a unui calculator.