Acasă IT News Tinerii americani sunt tot mai dezinteresați de Facebook

Tinerii americani sunt tot mai dezinteresați de Facebook

8
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Un raport prezentat de Frank N. Magid Associates Inc. a relevat faptul că tinerii americani cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani sunt tot mai dezinteresaţi de Facebook şi că procentul lor a scăzut la 88% în 2014, de la 94% în 2013 şi 95% în 2012. În acelaşi interval, Twitter şi aplicaţiile de mesagerie au înregistrat o creştere a popularităţii în această categorie de grup.

Compania Facebook a fost avertizată în urmă cu un an că tinerii vor abandona site-ul de socializare într-un număr tot mai mare. Facebook a preferat să nu mai vorbească despre proporţia tinerilor care vizitează reţeaua pentru a nu-i mai alarma pe investitori. Chiar dacă problema a fost ignorată şi Facebook s-a concentrat asupra veniturilor din publicitate, care au crescut, Mark Zuckerberg este tot mai preocupat în prezent de tinerii de pe reţeaua socială, a declarat Tero Kuittinen, director al companiei Magid din New York, citat de businessweek.com.

„Analizezi Facebook şi spui – „Wow, ceva s-a schimbat în 2014!”, a declarat Kiuttinen. „Dacă tinerii vor folosi tot mai des aplicaţiile de mesagerie, cineva va avea de suferit. ..”.

În rândul celor cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, procentul utilizatorilor a crescut în cazul Twitter cu 2%, la 48%. Pe măsură ce tot mai mulţi oameni utilizează Facebook şi aplicaţia sa de mesagerie, baza de utilizatori îmbătrâneşte. De asemenea, 55% dintre utilizatorii de Facebook Messenger au cel mult 37 de ani. În comparaţie, în cazul Snapchat, 83% dintre utilizatori au sub 37 de ani. Facebook a dorit să cumpere Snapchat în 2013, pentru suma de 3 miliarde de dolari, dar încercarea sa a eşuat. Vanessa Chan, purtătoarea de cuvânt a Facebook, a refuzat să comenteze studiul realizat de Magid.

Ce vor tinerii de la Facebook

Unul din motivele pentru care tinerii folosesc tot mai rar Facebook ţine de neîncrederea faţă de ce se întâmplă „în culise”. Doar 9% dintre utilizatori au descris reţeaua socială ca fiind „sigură” sau „de încredere”, în timp ce 30% dintre ei au spus că aceste cuvinte descriu mai degrabă Pinterest. Pinterest s-a situat mai bine ca Facebook şi la capitolul „distracţie”, 40% dintre tineri mizând pe această calitate versus 18%, în cazul reţelei sociale a lui Zuckerberg.

„Facebook a fost integrată atât de puternic în vieţile oamenilor, încât renunţarea la reţea va fi lentă”, a mai spus Kuittinen. „Oamenii încep să fie uşor dezamăgiţi şi vor renunţa treptat la Facebook”. Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, s-a străduit să diversifice oferta companiei dincolo de aplicaţia de bază. Zuckerberg a cumpărat Instagram, aplicaţia de photo-sharing, în 2012 şi anul acesta a achiziţionat aplicaţia de mesagerie WhatsApp, pentru fabuloasa sumă de 18 miliarde de dolari.

Sursa: gândul.info