Acasă Online Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC, o competiție ce urmărește să descopere...

Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC, o competiție ce urmărește să descopere tinere talente în domeniul securității cibernetice

34

Pe 24 octombrie 2020 va avea loc prima editiție a Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC, un eveniment anual de tip CTF ce urmărește să descopere tinere talente în domeniul securității cibernetice. La competiție pot participa tineri dornici să își demonstreze abilitățile, ce se pot înscrie online până în ziua concursului.

Participanții se vor întrece pe 3 categorii de concurs: Juniori (16-20 de ani), Seniori (21-25 de ani) și Open (disponibil indiferent de vârstă). Participarea este gratuită. Pentru categoriile Juniori și Seniori se pot înscrie doar cei 31 de tineri care s-au calificat în etapa preliminară din mai 2020. Tinerii vor trebui să-și demonstreze abilitățile în domenii precum mobile & web security, crypto, reverse engineering și forensics. Primii clasați la RoCSC20 vor avea oportunitatea de a se alătura altor tinere talente din domeniul cyber din 20 de țări europene pentru a reprezenta echipa Europei la International Cyber Security Challenge 2021.

Pentru înscriere, accesați rocsc20.cyberedu.ro.

Premii

Categoria Juniori:

  • Locul I: 1500 euro
  • Locul II: 1000 euro
  • Locul III: 500 euro
  • Locurile 4-15: premii speciale

Categoria Seniori:

  • Locul I: 1500 euro
  • Locul II: 1000 euro
  • Locul III: 500 euro
  • Locurile 4-16: premii speciale

Premiile speciale vor fi acordate doar celor care au rezolvat cel puțin un exercițiu. Pentru a fi eligibili pentru premii, jucătorii trebuie să trimită prezentarea soluțiilor la contact@cyberedu.ro. Jucătorii care participă la categoria Open vor primi doar puncte pe platforma CyberEDU și nu sunt eligibili pentru premii.

Competiția este organizată de Centrul Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice – ANSSI, alături de partenerii Orange România, Bit Sentinel, CertSIGN, Cisco și KPMG. Probele sunt realizate de Bit Sentinel și CertSign.

Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC, o competiție ce urmărește să descopere tinere talente în domeniul securității cibernetice
Sursa imaginii: cybersecuritychallenge.ro