Acasă Diverse Ransomware-ul, un trend în creștere pentru hackeri

Ransomware-ul, un trend în creștere pentru hackeri

12

Ransomware-ul este un trend în creștere pentru hackeri, ajungându-se la 638,2 milioane de încercări ransomware unice în 2016.

Atacurile ransomware, în care hackerii țin ostatice fișierele din computerele victimelor sunt în creștere, Un nou raport a descoperit că în fiecare sfert de an din 2016 s-a observat o creștere semnificativă a numărului de atacuri ransomware, scrie qz.com, citat de securityportal.ro

„Ar fi incorect să spui că peisajul amenințărilor ori s-a diminuat ori s-a extins în 2016,” conform unui raport realizat de firma de securitate cibernetică SonicWall. „Mai degrabă pare că a evoluat și s-a schimbat.”

Sursa: SonicWall

Raportul a identificat 638,2 milioane de încercări ransomware unice în 2016, mai mult cu 16 la mie față de 3,8 milioane în 2015. Compania a folosit diferite metode pentru le contoriza și a colaborat cu mai mult de 50 de grupuri și organizații de cercetare din industrie.

În întreg anul 2016, atacurile ransomware au obținut bani de la organizații publice, inclusiv un spital din Los Anegeles și sistemul de transport public din San Francisco, SUA. Odată ce au infectat un sistem, hackerii de obicei cer să fie plătiți cu moneda bitcoin care le păstrează anonimatul.

Primul vârf al atacurilor ransomware a fost în martie 2016, când încercările de atac au crescut de la 282.000 la 30 de milioane în doar o lună, ajungând în primul sfert de an la 30,9 milioane de atacuri. Raportul arată că trendul crescător a continuat de-a lungul anului, încheindu-se în al patrulea sfert de an la 266,5 milioane de încercări de atacuri ransomware. 

SonicWall a atribuit creșterea ransomware unui acces ușor de către hackeri a resurselor și unei susțineri datorate costului redus de efectuare a atacurilor ransomware, ușurința de răspândire și riscul redus de a fi prins și pedepsit.

Creșterea ransomware a urcat în 2016 iar trendul ascendent va continua și în 2017, conform SonicWall.

Articolul precedentCERT-RO a colectat și procesat peste 110 milioane de alerte de securitate cibernetică
Articolul următorUn nou Downloader Android disimulat într-o actualizare pentru Flash Player – descoperire ESET