Acasă IT News O nouă versiune a programului ransomware Locky este din nou în circulație

O nouă versiune a programului ransomware Locky este din nou în circulație

10
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Troianul Locky a făcut senzație în rândul utilizatorilor de computere și în mass-media acum aproximativ opt luni. O nouă versiune a malware-ului este distribuită din nou, iar fişierele sunt criptate cu extensia .ODIN.

Analiștii de la G DATA au examinat programul ransomware cu atenție și au prezentat rezultatele pe blog-ul de securitate G DATA. Utilizatorii soluțiilor de securitate G DATA sunt protejați: malware-ul investigat este cunoscut sub numele de Script.Trojan-Downloader.Locky.CQ sau Win32.Trojan-Ransom.Locky.CQ.

Analiza efectuată de către experții de securitate G DATA poate fi găsită pe blog-ul de securitate: https://blog.gdatasoftware.com/2016/10/29245-meet-the-latest-member-of-the-locky-family-odin

O nouă versiune a programului ransomware Locky este din nou în circulație

Cum vă puteți proteja?

  • Cea mai bună protecție împotriva programelor ransomware este de a efectua backup-uri regulate. Datele trebuie să fie stocate într-o mediu de stocare separat de sistem. Dacă rulați o copie de rezervă pe un hard disk extern, decuplați-l după ce backup-ul s-a finalizat și asigurați-vă că acesta este offline atunci când nu este necesar să fie online. Cu ajutorul unui backup regulat vă puteți asigura că nu pierdeți niciun fel de date în cazul unei infecții reale cu ransomware și puteți restaura cu ușurință sistemul. Atunci când faceți acest lucru, asigurați-vă că utilizați un mediu de stocare securizat.
  • O infecție poate fi prevenită în cazul în care utilizatorul nu se autentifică întotdeauna cu contul său de administrator, ci stabilește și se autentifică cu un cont de guest, în schimb. Cum un astfel de cont are drepturi limitate, ransomware-ul nu poate pătrunde foarte adânc în sistem și, în mod ideal, nu va aduce prejudicii.
  • În plus, trebuie să efectuați actualizări periodice ale sistemului de operare. În acest fel, puteți închide breșele de securitate. Același lucru este valabil și pentru browser și orice program instalat pe sistem.
  • Protecția browser-ului este utilă pentru a vă proteja de script-uri periculoase și pentru a preveni descărcarea accidentală a malware-ului.
  • E-mailurile false și frauduloase pot fi anihilate prin intermediul unui software special de securitate. Astfel de e-mailuri nu mai sunt o problemă, software-ul antivirus detectează și șterge programele malware.

Despre G DATA Software AG

Securitatea IT a fost inventată în Germania: G DATA Software AG este pionier în industria de antivirus. Au trecut mai bine de 30 de ani de când compania, fondată în Bochum în 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virușilor. La momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanți producători de soluții de securitate IT din lume.  

Rezultatele testelor demonstrează că securitatea IT “Made in Germany” oferă utilizatorilor de Internet cea mai bună protecție posibilă. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet încă din 2005. În toate cele 9 teste desfășurate între 2005 și 2016, G DATA a dovedit cea mai bună detecție.

În testele comparative efectuate de AV-Test, soluțiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate în detecția programelor malware. La nivel internațional, G DATA Internet Security a fost premiată drept cea mai bună suită de securitate de către publicațiile independente – în țări precum, Australia, Austria, Belgia, Franța, Italia, Olanda, Spania și Statele Unite.  

Gama de produse include soluții de securitate pentru utilizatori casnici și pentru companii mici, medii și mari. Soluțiile de securitate G DATA sunt disponibile în peste 90 de țări din întreaga lume.

G DATA este solution partner  Microsoft Cloud in Germany, iar odată cu începerea proiectului, G DATA va fi singurul dintre furnizorii de soluţii antivirus, ce va fi reprezentat de o soluţie, Managed Endpoint Security, adaptată în mod special pe arhitectura Azure.

Mai multe informații despre companie și soluțiile G DATA sunt disponibile pe www.gdatasoftware.com