Malware-ul de Android “HummingBad”, a infectat milioane de smartphone-uri

Malware-ul de Android “HummingBad” a infectat, potrivit rapoartelor mass-media, milioane de smartphone-uri și tablete la nivel mondial, în ultimele săptămâni. Malware-ul în cauză este extrem de profitabil pentru producătorii săi – în fiecare lună ei acumulează aproape 300.000 de euro.

Creatorii aceastui malware lucrează pentru o companie de publicitate numită “Yingmob”, din China, spun cercetătorii companiei de securitate Checkpoint. În trecut, compania a câștigat o oarecare notorietate datorită traficului datorat programului malware iOS numit “YiSpecter”.

Utilizatorii care au instalată o soluție G DATA pe dispozitivul mobil sunt protejaţi: malware-ul de Android HummingBad este detectat ca “Android.Trojan.Iop.Y” sau ca “Android.Trojan.Agent.A”.

În cazul HummingBad, un dispozitiv infectat este rootat în mod automat de o aplicație malware, astfel încât malware-ul îşi securizează permisiunile sistemului de securitate, dezactivând complet framework-ul de securitate al sistemului Android.

Pentru ca un dispozitiv infectat să poată fi utilizabil din nou, este necesar a se efectua o resetare la setările din fabrică, care va șterge, însă, toate datele care nu au fost salvate printr-o operaţiune de back-up.

Mai multe informaţii despre malware şi despre cum vă puteţi proteja împotriva acestuia, găsiţi pe blogul G Data: https://blog.gdatasoftware.com/2016/07/28719-hummingbad-money-making-malware-made-in-asia

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.