Acasă Android Malware-ul de Android „HummingBad”, a infectat milioane de smartphone-uri

Malware-ul de Android „HummingBad”, a infectat milioane de smartphone-uri

27

Malware-ul de Android „HummingBad” a infectat, potrivit rapoartelor mass-media, milioane de smartphone-uri și tablete la nivel mondial, în ultimele săptămâni. Malware-ul în cauză este extrem de profitabil pentru producătorii săi – în fiecare lună ei acumulează aproape 300.000 de euro.

Creatorii aceastui malware lucrează pentru o companie de publicitate numită „Yingmob”, din China, spun cercetătorii companiei de securitate Checkpoint. În trecut, compania a câștigat o oarecare notorietate datorită traficului datorat programului malware iOS numit „YiSpecter”.

Utilizatorii care au instalată o soluție G DATA pe dispozitivul mobil sunt protejaţi: malware-ul de Android HummingBad este detectat ca „Android.Trojan.Iop.Y” sau ca „Android.Trojan.Agent.A”.

În cazul HummingBad, un dispozitiv infectat este rootat în mod automat de o aplicație malware, astfel încât malware-ul îşi securizează permisiunile sistemului de securitate, dezactivând complet framework-ul de securitate al sistemului Android.

Pentru ca un dispozitiv infectat să poată fi utilizabil din nou, este necesar a se efectua o resetare la setările din fabrică, care va șterge, însă, toate datele care nu au fost salvate printr-o operaţiune de back-up.

Mai multe informaţii despre malware şi despre cum vă puteţi proteja împotriva acestuia, găsiţi pe blogul G Data: https://blog.gdatasoftware.com/2016/07/28719-hummingbad-money-making-malware-made-in-asia

NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc pentru înțelegere!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you for your understanding!
Articolul precedent10 motive pentru upgrade la Windows 10
Articolul următorPokemon GO – Află dacă smartphone-ul tău este compatibil cu acest joc