Acasă Diverse Mai bine surprinși dezbrăcați în public decât să nu aibă dispozitivele conectate...

Mai bine surprinși dezbrăcați în public decât să nu aibă dispozitivele conectate cu ei

11
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

De la a ne ajuta să ajungem din punctul A în punctul B, la comenzi de mâncare și păstrarea legăturii cu prietenii, lumea digitală a devenit atât de prezentă în viețile noastre de zi cu zi, încât pierderea accesului la Internet poate deveni un motiv serios de îngrijorare. De fapt, oamenii din ziua de azi se bazează atât de mult pe conectivitate, încât 23% dintre participanții la o nouă cercetare Kaspersky Lab ar prefera să fie surprinși dezbrăcați în public decât să nu aibă dispozitivele conectate cu ei. Astfel, o grijă corespunzătoare față de dispozitivele noastre și asigurarea unei legături stabile, indiferent unde am fi și ce am face, este mai importantă ca niciodată.

Gândiți-vă la o zi obișnuită. Cât de mult vă bazați pe o conexiune activă la Internet? Credeți că ați reuși să stați o zi fără Internet? Dacă răspunsul este „nu”, nu sunteți un caz singular. Conexiunea la Internet a devenit ceva esențial pentru mulți utilizatori, mai ales atunci când sunt pe drum. Prin urmare, peste o cincime (22%) dintre respondenții la un sondaj recent Kaspersky Lab spun că a fi conectat la Internet este la fel de important pentru ei ca a avea acces la mâncare, apă și adăpost.

Mai bine surprinși dezbrăcați în public decât să nu aibă dispozitivele conectate cu ei

Măsura în care ne bazăm pe dispozitive și pe conectivitatea oferită este acum atât de mare încât pierderea unui smartphone sau a unei tablete poate fi mai stresantă decât multe alte situații traumatizante. Aproape toți respondenții (90%) au spus că s-ar simți stresați dacă și-ar pierde sau le-ar fi furat dispozitivul – un procent mai mare decât cei care au menționat evenimente ca pierderea unui tren/a avionului (88%), faptul de a fi implicați într-un accident minor de mașină (88%) sau îmbolnăvirea (80%).

În plus, oamenii sunt pregătiți să riște să fie puși în situații jenante sau chiar în pericol pentru a rămâne conectați. De exemplu, 26% dintre respondenți s-au uitat în ecranul telefonului atunci când traversau strada, iar 21% când treceau printr-o zonă necunoscută/periculoasă. Mai mult, o persoană din cinci a spus că s-ar simți dezbrăcată fără dispozitivul său conectat. Acest lucru a fost investigat de Kaspersky Lab într-un experiment recent, în care un voluntar gol și neajutorat a primit sarcina de a-și găsi hainele într-un oraș necunoscut, fără telefon și toate avantajele aduse de acesta. După cum au demonstrat studiul și experimentul nostru social, senzația de a nu avea telefonul cu tine este similară cu cea de a fi dezbrăcat.

Conectivitatea a devenit rapid un pilon al vieții moderne și, pentru multe persoane, o necesitate absolută”, spune Dmitry Aleshin, VP for Product Marketing, Kaspersky Lab. „Dorința noastră de a fi online tot timpul și lucrurile pe care suntem gata să le facem pentru a ne menține această conexiune digitală, arată cât de importante sunt dispozitivele conectate pentru noi. Însă utilizatorii trebuie să se asigure că, în orice situație, conexiunea lor rămâne una sigură.”

Acest echilibru între securitate și conectivitate poate fi atins. De exemplu, Kaspersky Security Cloud se poate adapta diverselor nevoi privind conectivitatea și include câteva caracteristici care îi ajută pe utilizatorii de Mac, Windows, iOS și Android să se protejeze în cele mai importante situații:

  • Când ultimul lucru de care au nevoie e să le cedeze computerul. Hard Drive Health Monitor estimează și urmărește erorile hard drive-ului computerului.

  • Dacă pierd sau le este furat dispozitivul Android, funcția anti-furt îi va ajuta să localizeze și să îl recupereze – de exemplu, prin pornirea alarmei, blocarea și localizarea dispozitivului sau fotografierea persoanei care folosește dispozitivul.

  • Dacă se conectează la o rețea Wi-Fi publică – Secure Connection le permite să își protejeze informațiile, prin criptarea traficului, astfel încât nimeni altcineva să nu poată să le intercepteze și să le folosească datele.

  • Dacă e pe cale să îi lase bateria – Device Power Consumption îi anunță câtă baterie mai au pe dispozitivul Android și în cât timp se va consuma.

  • Dacă cei mici sunt plecați si vor să păstreze tot timpul conexiunea – Battery Tracker, o nouă funcție din Kaspersky Safe Kids, notifică părinții atunci când scade nivelul bateriei de pe dispozitivele mobile ale copiilor.