Acasă Android Kaspersky Lab întărește defensiva mobilă cu o nouă versiune Kaspersky Security for...

Kaspersky Lab întărește defensiva mobilă cu o nouă versiune Kaspersky Security for Mobile

13

Smartphone-urile au devenit de mai multă vreme la fel de importante pentru companii precum PC-urile sau laptop-urile, angajații din fiecare a cincea companie accesând fișiere corporate de pe dispozitivele personale și tablete. Însă această forță de muncă tot mai mobilă vine și cu un risc de amenințări cibernetice în creștere: conform Kaspersky Lab, în 2017 au fost înregistrate 42 de milioane de tentative de atac asupra dispozitivelor mobile. Prin urmare, companiile de astăzi trebuie nu doar să gestioneze mobilitatea, ci să se și asigure că dispozitivele și datele sensibile stocate pe ele sunt la adăpost de amenințări complexe, în timp real. Pentru a ajuta clienții să răspundă acestei provocări, Kaspersky Lab a actualizat Kaspersky Security for Mobile – soluția sa de protecție pentru mobil, care oferă control, vizibilitate și securitate a datelor pe dispozitive Android și iOS.

Soluțiile MDM (Mobile Device Management) și EMM (Enterprise Mobility Management)  le dau organizațiilor posibilitatea de a controla accesul la documente corporate și de a configura dispozitivul astfel încât să fie ușor de folosit de către angajați. Aceste soluții protejează datele companiei, în eventualitatea în care un dispozitiv este pierdut sau furat. Însă ele nu pot oferi protecție împotriva amenințărilor complexe, cum sunt aplicațiile de spionaj cibernetic care pot colecta și trimite informații de pe dispozitiv, către infractori – de exemplu, Skygofre a făcut acest lucru din 2014. Folosind acest troian, atacatorii pot controla de la distanță dispozitivul, fără ca deținătorul să știe, să „tragă cu urechea” la conversații și să semnaleze când un dispozitiv infectat ajunge într-un loc anume.

Pe fondul creșterii unor astfel de amenințări – în al doilea trimestru din acest an au fost atacați cu 33% mai mulți utilizatorii de dispozitive mobile, comparativ cu primul trimestru din 2018 – organizațiile au nevoie de protecție suplimentară și complexă pentru dispozitivele mobile.

Kaspersky Security for Mobile este o soluție care îmbină protecția împotriva malware-ului cu managementul securității pentru toate dispozitivele mobile conectate, având capacitatea de a integra platforme EMM terțe.

Protecție avansată anti-malware, ușor de administrat

Kaspersky Security for Mobile are funcții MTD cheie de prevenție a amenințărilor, detecție și remediere. Astfel, funcția anti-malware detectează activitatea dispozitivelor mobile și previne amenințările cunoscute și pe cele noi.

Securitatea rețelei este asigurată prin controlul aplicațiilor și al traficului web, precum și cu ajutorul instrumentelor anti-phishing și anti-spam care ajută un administrator IT să se asigure că doar datele legitime ajung pe smartphone-urile sau tabletele angajaților. Soluția poate detecta și escaladarea privilegiilor, pentru eventualitatea în care unui smartphone i se face root/ jailbreak.

Toate caracteristicile Kaspersky Security for Mobile sunt integrate în soluția endpoint a companiei: Kaspersky Endpoint Security for Business. În cadrul acesteia, administratorii pot monitoriza activitatea suspectă din rețea și de pe dispozitive, inclusiv smartphone-uri și tablete, precum și de pe PC-uri și servere aflate pe platforme Windows, Linux și Mac.

„Mobilitatea angajaților ajută la creșterea eficienței – dorită de companiile de toate dimensiunile”, spune Dmitry Aleshin, VP, Product Marketing Kaspersky Lab. „Volumul tot mai mare de trafic malware, aplicațiile mobile periculoase și vulnerabilitățile din software, la care se adaugă factorul uman, transformă managementul și protecția dispozitivelor mobile într-o adevărată provocare. Fiecare organizație are propria strategie pentru dispozitivele mobile, de aceea necesită o protecție personalizată, astfel încât să își configureze în mod flexibil politicile și setările de securitate de pe fiecare dispozitiv, precum și ale întregului ecosistem mobil.”

Produsul este disponibil la nivel global. Pentru detalii despre Kaspersky Security for Mobile, vă rugăm vizitați site-ul Kaspersky Lab.

Articolul precedentProducătorul global de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a lansat suita de soluții de securitate informatică pentru familii Bitdefender 2019
Articolul următorCe se întâmplă într-un minut pe Internet (Infografic 2018)