Acasă Diverse Free Anti-Ransomware Tool obține scorul maxim la teste independente, demonstrând că toate...

Free Anti-Ransomware Tool obține scorul maxim la teste independente, demonstrând că toate companiile se pot proteja de atacuri în stilul WannaCry

6
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Companii din toate domeniile de activitate și de orice dimensiuni au asistat la modul în care programul ransomware WannaCry a lovit pe întreg mapamondul în mai 2017. Acest malware virulent a afectat sute de mii de organizații, exploatând o vulnerabilitate critică din sistemele IT din peste 150 de țări. Într-un moment în care companiile se întreabă ce e de făcut pentru a-și proteja sistemele, o testare independentă efectuată de MRG Effitas arată că există un instrument util pentru toată lumea, indiferent de bugetul de securitate IT.

Compania de cercetare în domeniul securității MRG Effitas a constatat că soluția gratuită de la Kaspersky Lab Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business a obținut scorul “protecție 100%” și a primit certificarea care atestă eficiența protecției sale împotriva ransomware. Testele au inclus simularea mai multor modalități de infectare cu ajutorul unor mostre noi, selectate din 13 familii de programe de tip crypto-ransomware și screenlocker.

Rezultatele arată că toate companiile îngrijorate de atacurile în stilul WannaCry au la dispoziție o protecție avansată și gratuită. Lansată în 2016, Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business este potrivită pentru companiile care nu folosesc soluțiile Kaspersky Lab sau pentru cele a căror protecție nu este eficientă împotriva ransomware. Este un instrument complementar, compatibil cu produse de securitate de la alte companii. Este ușor de instalat și nu necesită cunoștințe tehnice avansate pentru a fi configurat și administrat.

“Având în vedere eficiența confirmată a acestei protecții disponibile gratuit, noi, la Kaspersky Lab, sperăm că mai multe companii vor face pașii necesari pentru a-și proteja sistemele IT de ransomware, mai ales în acest context, după cea mai mare infectare cu ransomware din istorie – atacurile WannaCry”, spune Vladimir Zapolyansky, Head of SMB Business, la Kaspersky Lab. “Scopul nostru este să facem protecția eficientă disponibilă tuturor, iar certificarea MRG Effitas este dovada naturii robuste a produselor noastre.”

Programele ransomware nu sunt singura problemă de securitate cu care se confruntă organizațiile. IMM-urile sunt cu atât mai vulnerabile, pentru că, în general, au un număr restrâns de angajați în domeniul securității sau nu au deloc personal specializat. În plus, pentru că sunt axați pe dezvoltarea afacerii, tind să nu dea prea multă atenție IT-ului. Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business asigură protecție împotriva programelor ransomware, dar IMM-urile pot cădea victime altor tipuri de vectori de atac wși au nevoie de tehnologii multi-stratificate pentru a-și proteja operațiunile financiare și informațiile confidențiale ale clienților.

În cadrul testelor, Kaspersky Endpoint Security și Kaspersky EndpointSecurity Cloud au protejat, de asemenea, toate fișierele la fiecare test ransomware, aceste produse primind și ele certificarea MRG Effitas de protecție împotriva ransomware.

Mai multe informații despre raportul MRG Effitas “Evaluarea comparativă a eficienței soluțiilor de securitate pentru companii împotriva programelor ransomware” sunt disponibile pe site-ul Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab în teste independente

În fiecare an, produse ale Kaspersky Lab, împreună cu cele ale altor companii, sunt testate în mai multe evaluări și review-uri independente. Produsele noastre au obținut cele mai bune rezultate în 2016, clasându-se de cele mai multe ori pe primele trei locuri: 90%. Mai multe informații sunt disponibile pe www.kaspersky.com/top3.