Acasă Online Contul meu a fost piratat

Contul meu a fost piratat

53
NOTĂ: Acest blog se va închide în viitorul apropiat. Mulțumesc pentru înțelegere!

Indiferent cât de securizați sunteți, mai devreme sau mai târziu puteți avea un accident care vă compromite conturile online.

Contul meu a fost piratat

Contul meu a fost piratat

Mai jos aveti câteva indicii care vă ajută să vă dați seama dacă vi s-au piratat conturile și ce să faceți în acest caz.

Conturile dvs. online

 • Familia sau prietenii vă spun că primesc mesaje sau invitații neobișnuite pe care știți că nu le-ați trimis.
 • Parola pentru un anumit cont nu vă mai funcționează, chiar dacă știți că este corectă.
 • Primiți notificări de la anumite site-uri că cineva s-a conectat la contul dvs. când știți că nu dvs. vați conectat. Nu faceți clic pe niciun link din astfel de notificări pentru a vă verifica contul; în schimb, introduceți dvs. adresa site-ului în browser, accesați pagina salvată anterior, sau accesați contul dvs. dintr-o aplicație mobilă.

Computerul sau dispozitivul dvs. mobil

 • Programul dvs. antivirus generează o alertă că sistemul dvs. este infectat. Asigurați-vă că întradevăr este software-ul dvs. antivirus cel care generează alerta și nu o fereastră pop-up aleatorie de pe un site web care încearcă să vă păcălească să sunați la un număr sau să instalați altceva. Nu sunteți sigur? Deschideți și verificați programul antivirus pentru a confirma dacă computerul dvs. este cu adevărat infectat.
 • Vă apare o fereastră pop-up care spune că v-a criptat computerul și că trebuie să plătiți o răscumpărare pentru a vă recupera fișierele.
 • Aplicațiile par să se blocheze la întâmplare sau se încarcă foarte încet.
 • În timp ce navigați pe web, sunteți adesea redirecționat(ă) către pagini pe care nu ați dorit să le vizitați sau vi se deschid pagini nedorite.

Financiar

 • Descoperiți plăți suspicioase pe cardul dvs. de credit sau pe contul bancar pe care știți că nu le-ați efectuat.

Cum să preluați controlul înapoi

Dacă bănuiți că ați fost piratat, rămâneți calm(ă); veți rezolva problema. Dacă hack-ul este legat de muncă, nu încercați să remediați singur(ă) problema; informați imediat departamentul IT. Dacă este un dispozitiv sau cont personal care a fost piratat, iată câțiva pași pe care îi puteți face:

 • Recuperarea conturilor dvs. online: Dacă aveți în continuare acces la contul dvs., conectați-vă de pe un computer de care sunteți sigur(ă) că nu este infectat și resetați parola. După ce vă conectați, asigurați-vă că setați o parolă nouă, unică și puternică, cu cât este mai lungă, cu atât mai bine. Amintiți-vă, fiecare dintre conturile dvs. ar trebui să aibă o parolă diferită. Dacă nu le puteți memora pe toate, utilizați un manager de parole. De asemenea, dacă este o opțiune, activați autentificarea cu mai mulți factori (MFA) pentru conturile dvs., asigurându-vă că atacatorii cibernetici nu pot să revină. Dacă nu mai aveți acces la contul dvs., contactați site-ul web și informați-i că contul dvs. a fost compromis.
 • Recuperarea computerului sau dispozitivului personal: Dacă programul dvs. antivirus nu vă poate repara computerul infectat sau doriți să vă asigurați că sistemul dvs. este sigur, reinstalați sistemul de operare și reconstruiți computerul. Acest lucru necesită adesea ștergerea sau înlocuirea unității de disc și apoi reinstalarea și actualizarea sistemului de operare. Nu reinstalați sistemul de operare din copiile de rezervă. Copiile de rezervă ar trebui utilizate numai pentru recuperarea fișierelor personale. Dacă nu vă simțiți confortabil sa reinstalați singur(ă), luați în considerare utilizarea unui serviciu profesional pentru a vă ajuta. Sau dacă computerul dvs. este vechi, poate e timpul să cumpărați unul nou.
 • Recuperarea conturilor personale: Pentru probleme legate de cardul dvs. de credit sau orice cont bancar, contactați-vă imediat banca sau compania de carduri de credit. Sunați-i la un număr de telefon de încredere, cum ar fi numărul afișat pe spatele cardului dvs. bancar, numărul tipărit pe extrasele financiare sau pe site-ul lor web. Monitorizați frecvent declarațiile și extrasele dvs. de credit. În plus, considerați blocarea istoricului dvs. de credit. Dacă ați suferit daune financiare sau vă simțiți în vreun fel amenințat(ă), raportați incidentul organelor de ordine locale.

SURSA

Articolul precedentESET Internet Security este recunoscut cu premiul Outstanding Product Award de către AV-Comparatives
Articolul următorZiua Siguranței pe Internet – Împreună pentru un internet mai bun