Acasă Diverse Cei care exploatează securitatea unei mașini Tesla pot pleca cu ea acasă

Cei care exploatează securitatea unei mașini Tesla pot pleca cu ea acasă

39
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

La concursul de securitate cibernetică Pwn2Own de anul acesta, cercetătorii în securitate care reușesc să exploateze securitatea unei mașini Tesla pot pleca cu ea acasă. Tesla a anunțat pe 14 ianuarie că o mașină Model 3 va fi disponibilă în cadrul concursului de securitate cibernetică Pwn2Own care va avea loc, în luna martie, în Vancouver, scrie bgr.com, citat de securityportal.ro

Este pentru prima dată când acest concurs va include o categorie pentru automobile. Cercetătorii mai pot câștiga și peste un milion de dolari și alte premii. Model 3 va fi acordat unui singur câștigător conform regulilor concursului.

Desigur, Tesla a emis sute de actualizări software care reglează performanța, siguranța și securitatea mașinilor companiei încă de la prima actualizare realizată în 2012.

Model 3 a fost cea mai bine vândută mașină de lux pentru categoriile: mașini și SUV-uri pe întreaga durată a lui 2018. În cadrul acestui concurs, experții în securitate pot pleca acasă și cu laptopurile pe care le-au exploatat. 

Tesla a anunțat că colaborează cu Trend Micro (care organizează evenimentul anual). Model 3 este primul vehicul din noua categorie (automobile) introdusă în concurs. În plus, Trend Micro colaborează cu Microsoft și are ca sponsor VMWare.

Este al 13-lea an al competiției Pwn2Own. Organizatorii vor oferi și premii în bani care depășesc 900.000 de dolari pentru atacurile care corup diverse sisteme. Cel mai mare premiu este de 250.000 de dolari pentru hackerii care reușesc să compromită unitatea gateway, pilotul automat sau VCSEC, conform arstechnica.com.

Mai multe detalii despre concursul de securitate cibernetică Pwn2Own găsiți aici.