Acasă Software Microsoft a anunțat data la care va opri suportul tehnic pentru Windows...

Microsoft a anunțat data la care va opri suportul tehnic pentru Windows 7

4
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Microsoft a anunţat că, începând cu 14 ianuarie 2020, suportul pentru sistemul de operare va fi oprit, astfel că nu veţi mai beneficia de update-uri şi nici de corecţii de securitate, scrie economica.net

Microsoft va continua să furnizeze actualizări de securitate pentru Windows 7 clienților din mediul de afaceri care plătesc pentru suport, potrivit ZDNet, dar nu utilizatorilor individuali. Sistemul de operare a fost lansat în 2009 și este încă unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare pentru desktop. Raportul NetMarketShare din decembrie 2018 a arătat că 39,2% dintre computerele de la care primeşte date utilizează Windows 10, în timp ce 36,9% au folosit Windows 7, potrivit ZDNet.
Microsoft a anunțat data la care va opri suportul tehnic pentru Windows 7

„Microsoft și-a asumat angajamentul de a oferi 10 ani de asistență pentru Windows 7, când a fost lansat pe 22 octombrie 2009. Când această perioadă de 10 ani se va încheia, Microsoft va întrerupe suportul pentru Windows 7, astfel încât să ne putem concentra investiția pe dezvoltarea tehnologiilor noi și noi experiențe. Sfârșitul pentru Windows 7 va fi 14 ianuarie 2020. După această dată, asistența tehnică și actualizările automate care vă ajută să vă protejați PC-ul nu vor mai fi disponibile pentru acest produs. Microsoft recomandă cu tărie să treceți la Windows 10 cu ceva înainte de ianuarie 2020 pentru a evita o situație în care aveți nevoie de servicii sau suport care nu mai sunt disponibile”, se arată într-un comunicat al companiei americane.