Acasă Antivirus Bitdefender a lansat tehnologia Hypervisor Introspection, armă de ultimă generație contra amenințărilor...

Bitdefender a lansat tehnologia Hypervisor Introspection, armă de ultimă generație contra amenințărilor complexe care țintesc centrele de date ale companiilor

25

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender a lansat tehnologia Hypervisor Introspection, destinată securizării mediilor virtuale folosite de marile corporații. Inovația tehnologică constă în poziționarea soluției de securitate în afara sistemului de operare, oferind acesteia privilegii sporite față de cele ale atacatorilor și asigurând o protecție superioară în combaterea campaniilor de spionaj cibernetic și a amenințărilor complexe persistente.

„Atacurile sofisticate au adeseori succes pentru că soluțiile de securitate tradiționale au un călcâi al lui Ahile: un agent local care protejează o mașină virtuală nu poate detecta atacuri complexe și nu poate avea o vedere de ansamblu. Tehnologia Hypervisor Introspection a fost testată cel mai recent de vulnerabilitatea EternalBlue, prin care s-au răspândit amenințările WannaCry și Adylkuzz, iar serverele utilizatorilor ar fi fost protejate de aceasta încă dinainte de martie 2017, momentul în care s-a aflat public de existența ei”, spune Harish Agastya, vicepreședinte pentru soluții enterprise al Bitdefender.

Tehnologia dezvoltată în parteneriat cu producătorul american de servicii de virtualizare Citrix analizează memoria brută a sistemului de operare și identifică tehnici de manipulare a memoriei folosite deseori de atacatori pentru a se infiltra nedetectați. Amenințări precum atacuri de tip zero-day (necunoscute și exploatate de atacatori fără restricții până la descoperirea acestora), instalări de rootkit (care permit controlarea unui sistem de operare cu privilegii de administrator) sau viruși avansați care rulează cu privilegii superioare în sistemul de operare au în comun aceste tehnici de manipulare a memoriei brute, tehnici detectate cu succes de tehnologia Hypervisor Introspection. De asemenea, noua tehnologie, dublată de izolarea forțată a componentei hardware, poate opri tentativele de injectare, executare și despachetare de cod periculos sau pe cele de ocolire a anumitor funcții de securitate din sistemul de operare.

„Colaborarea cu Bitdefender a generat o premieră în securitatea IT: o nouă arhitectură oferă acum vizibilitate fără precedent asupra atacurilor țintite și trasează un nou hotar în ceea ce înseamnă protecția mediilor virtuale”, spune Calvin Hsu, vicepreședinte de marketing de produs la Citrix.

Studii recente arată că patru din cinci companii folosesc în prezent virtualizarea ca soluție de reducere a costurilor și creștere a eficienței departamentelor IT, iar securitatea datelor este una dintre principalele preocupări ale managementului.

Bitdefender a investit masiv în dezvoltarea tehnologiilor de securitate pentru mari companii, o direcție strategică ce va permite companiei creșteri constante de două cifre pentru următorii ani.