Acasă IT News Kaspersky Security for Virtualization Light Agent oferă protecție avansată pentru serverele Linux

Kaspersky Security for Virtualization Light Agent oferă protecție avansată pentru serverele Linux

6
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Kaspersky Lab anunță o actualizare importantă a produsului său specializat de securitate destinat centrelor de date, Kaspersky Security for Virtualization Light Agent. În afară de platformele de virtualizare și sistemele de operare pe care funcționa deja, această soluție protejează acum orice server, indiferent de sistemul de operare folosit – atât în versiunea Agentless, cât și în cea Light Agent.

Centrele de date care funcționează exclusiv cu Windows sau Linux sunt rare, majoritatea dintre ele folosind ambele sisteme de operare. Acest lucru face mai dificilă gestionarea securității infrastructurii centrelor de date. Printre obstacolele pe care companiile le întâlnesc se numără costurile, timpul și resursele umane necesare pentru instalarea, configurarea și punerea în funcțiune a unor soluții diferite pentru platforme și sisteme de operare diferite. Pentru a ajuta la rezolvarea acestor probleme, Kaspersky Lab vine cu o abordare unitară pentru securizarea mediilor virtuale.

Light Agent este acum compatibil cu Linux, incluzând toate beneficiile unei securități multi-stratificate disponibile deja pentru Windows, printre care scanare anti-malware, protecția memoriei și a proceselor, control web, al dispozitivului și al e-mail-ului – cu detecție proactivă, prevenție împotriva exploit-urilor și tehnologie împotriva criptării, care protejează infrastructura virtuală (VDI – Virtual Desktop Infrastructure) de ransomware. Spre deosebire de soluțiile tradiționale, Kaspersky Security for Virtualization Light Agent este concepută special pentru a furniza un nivel ridicat de protecție, cu impact minim asupra funcționării sistemelor.

Sistemul de operare Linux este compatibil și cu versiunea Agentless a soluției, alături de cele mai recente platforme de virtualizare, precum VMware vSphere 6.5 și VMware NSX 6.2 & 6.3. Lista cu platformele și sistemele de operare compatibile acoperă acum și cele mai recente sisteme de operare de la Microsoft – Windows Server 2016 și Windows 10 în VDI, inclusiv Windows 10 RedStone1. În plus, soluția este compatibilă cu Hyper-V 2016 și consolidează securitatea celei mai recente platforme de virtualizare de la Microsoft.

Noua versiune aduce câteva schimbări de structură pentru o administrare îmbunătățită. Soluția Kaspersky Security for Virtualization Light Agent poate fi lansată simultan, pe mai multe host-uri Microsoft Windows Hyper-V, datorită integrării cu System Center Virtual Machine Manager. Light Agent UI poate să fie dezactivat de pe orice VM din centrul de date virtuale, pentru o eficientizare a resurselor infrastructurii virtualizate care funcționează cu sistemul de operare Windows Server (atunci când Remote Desktop  sau Terminal Services sunt activate) sau cu mediile Microsoft Windows Terminal Services.

De asemenea, versiunea Light Agent le permite utilizatorilor să specifice anumite excepții și să configureze reguli de scanare folosind o varietate mai mare de furnizori de software și aplicațiile lor.

”Prin această actualizare importantă a soluției noastre de  virtualizare, răspundem cerințelor clienților care dețin centre de date eterogene, cu diverse platforme și sisteme de operare”, spune Vitaly Mzokov, Solution Business Lead, Hybrid Cloud & Data Center Security, Kaspersky Lab. “Structura soluției, adaptată mediilor virtuale, include un set de tehnologii de protecție care lucrează în armonie cu centrul de date virtuale al clientului. De acum înainte, indiferent de sistemul de operare folosit – Microsoft Windows sau Linux – ne putem asigura că centrele de date primesc exact securitatea de care au nevoie pentru a păstra flexibilitatea strategiei de securitate cibernetică a întregii organizații.”

Versiunile Kaspersky Security for Virtualization Light Agent și Agentless sunt disponibile la nivel global. Mai multe informații despre soluție, preț și abordarea Kaspersky Lab privind securitatea centrelor de date le găsiți pe site.