Acasă Android AV-TEST – Control Parental Software Test (Android)

AV-TEST – Control Parental Software Test (Android)

12
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

În ziua de astăzi majoritatea copiilor sunt extrem de familiarizați cu smartphone-uri, tablete și/sau PC-uri. Capacitatea lor de a găsi diverse materiale pe Internet pot depăși cu ușurință capacitatea lor de a înțelege sau de a se împăca cu subiectele pe care le întâmpină în mediul online.

Software-ul de control parental este conceput pentru a ține copiii departe de materiale pe care părinții lor simt că nu sunt încă potrivite pentru ei și, de aceea, permiterea accesului la Internet va fi limitată de ei la anumite ore sau la un număr de ore pe zi sau chiar pe săptămână. 

AV-TEST a analizat și testat 3 aplicații de securitate foarte cunoscute și 3 aplicații speciale de control parental pentru Android pentru a determina cât de ușor sunt de configurat și dacă acestea sunt eficiente la blocarea tipurilor de materiale care sunt menite să protejeze copiii de la a le accesa. 
 
Pentru a verifica eficacitatea funcțiilor de control parental din produsele testate, s-a configurat o mașină de test pentru fiecare produs. Acolo unde a fost posibil, s-au ales setările default. În cazul în care grupele de vârstă nu au fost disponibile într-un produs, s-a încercat configurarea software-ului pentru a bloca următoarele categorii de site-uri: 

  • Sex, nuditate, pornografie
  • Chat și forumuri (toate)
  • Site-uri de matrimoniale și dating
  • Schimbul de date și partajarea de fișiere ilegale
  • Jocuri de noroc
  • Jocuri de divertisment (toate)
  • Site-uri de cumpărături și licitații
  • Arme și muniții

Testul a evaluat filtrarea a peste 6.900 site-uri din aceste categorii. Aplicațiile testate trebuiau să filtreze site-urile nepotrivite la o medie de 80, de preferință 90%. Pentru site-urile potrivite pentru copii (produsele au fost testate pe 3.000 de astfel de site-uri web), rata de blocare nu trebuia să depășească 10%.Pentru comparație, a fost selectat profilul oferit în aplicații pentru copiii în vârstă de șapte ani. Aplicațiile speciale de control parental oferă trei sau patru profiluri pre-configurate.

Rezultatele obținute de aplicațiile testate au fost impresionante. Toate au atins ratele de filtrare necesare. În special în zonele de sex, arme și jocuri de noroc, au existat rate foarte mari de blocare.

Totuși, la finalul testului, produsele ESET Parental Control, Kaspersky Safe Kids și Symantec Norton Family au trecut de toate criteriile de testare (pentru certificare s-au luat în calcul și funcțiile speciale incluse în aplicațiile testate) și au primit, prin urmare, certificatul AV-TEST. Ca o concluzie, aplicațiile speciale de control parental sunt într-adevăr recomandate.

Produsele testate au fost:

  • F-Secure Mobile Security, Quick Heal Total Security și Trend Micro Mobile Security (aplicații de securitate pentru Android)
  • ESET Parental Control, Kaspersky Safe Kids și Symantec Norton Family (aplicații speciale de control parental pentru Android)

AV-TEST - Control Parental Software Test (Android)

AV-TEST - Control Parental Software Test (Android)

AV-TEST - Control Parental Software Test (Android)
SURSA: AV-TEST