Acasă Online Aproape 10% dintre români încă mai folosesc Windows XP

Aproape 10% dintre români încă mai folosesc Windows XP

16

Conform statcounter.com, cel mai folosit sistem de operare din România este Windows 7, care are o cotă de piaţă de 48% în prezent. Acesta este urmat de Windows 10, care are 29,6%, în timp ce Windows 8.1 are o cotă de piaţă de 10,28%. Windows XP se situează pe locul patru, fiind încă folosit de circa 9.1% dintre români, cu toate că Microsoft nu mai acordă asistenţă tehnică utilizatorilor acestui OS. Windows 8.1 este instalat pe 1.44% din calculatoarele românilor, în timp ce Windows Vista este preferatul a 0,87% dintre concetăţeni.

Aproape 10% dintre români încă mai folosesc Windows XP

Lucrurile stau asemănător şi pe piaţa mondială. Dacă Windows 7 are o cotă de piaţă de 47,17%, Windows 10 este utilizat de peste 33.8% de persoane, în timp ce Windows 8.1. de 9.7%, pentru ca Windows XP să aibă o cotă de 5.53%. Pe ultimele locuri de află, Windows 8 cu 2.58%, urmat de Windows Vista cu 1.12%. 

Windows XP a fost cel mai vândut şi mai utilizat sistem de operare din lume până în 2011, când a fost depăşit de Windows 7.  Per total, Microsoft a vândut mai bine de un miliard de copii ale sistemului de operare, care au ajuns la un număr imens de utilizatori. Dacă luăm se iau în calcul versiunile piratate, specialiştii estimează că Windows XP a fost instalat în peste două miliarde de calculatoare. 

Cu toate că a avut parte de o campanie agresivă de promovare, iar upgrade-ul la Windows 10 a fost oferit gratuit tuturor celor care aveau licenţele pentru Windows 7 sau pentru Windows 8 ori versiunea 8.1, Windows 10 a reuşit să ajungă doar la 400 de milioane de utilizatori. Cu toate acestea, Microsoft a estimat să ajungă la un miliard de utilizatori până în 2018. 

Sursa: capital.ro

Articolul precedentKaspersky​ ​Fraud​ ​Prevention​ ​Cloud​ ​oferă organizațiilor​ ​o​ ​protecție​ ​îmbunătățită împotriva​ ​fraudelor
Articolul următorUn studiu realizat de Kaspersky Lab arată că administrarea defectuoasă a dispozitivelor și a aplicațiilor conduce la “dezordine” în mediul digital