Acasă Diverse Primii pași în siguranță în viața digitală – Ghid realizat de MCSI...

Primii pași în siguranță în viața digitală – Ghid realizat de MCSI în colaborare cu CERT-RO

54
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Cu ocazia Safer Internet Day 2018, CERT-RO și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) au participat la un eveniment organizat de Salvati Copiii România pe tema provocărilor utilizării internetului de către copii.

Astfel,  Cătălin Aramă, Directorul General al CERT-RO, alături de Manuela Catrina, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) au susținut, în cadrul unei prezentări, importanța acțiunilor de conștientizare pentru promovarea și utilizarea responsabilă a internetului și a tehnologiei în rândul tinerilor.

De asemenea, cei doi au prezentat ghidul Primii pași  în siguranța în viața digitală creat de CERT-RO în parteneriat cu MCSI pentru părinți și educatori. Ghidul expune principalele pericole din mediul digital, recomandări asupra modalităților de combatere și sfaturi cu privire la instrumentele prin care părinții și educatorii pot ameliora expunerea tinerilor la aceste riscuri. Pentru mai multe detalii, puteți accesa ghidul pe pagina MCSI.     

Primii pași în siguranță în viața digitală - Ghid realizat de MCSI în colaborare cu CERT-RO

Safer Internet Day este un program strategic susținut de Comisia Europeană care se desfășoară anual în aproximativ 130 de țări. Scopul său este de a responsabiliza tinerii în utilizarea tehnologiei și a mediului online prin ridicarea gradului de conștientizare cu privire la principalele riscuri precum cyberbullying sau siguranța pe rețelele de socializare.

Tema de anul acesta este Creează, conectează-te și distribuie respect – Un internet mai bun începe cu tine.