Acasă Online De astăzi, Windows 10 nu mai este gratuit. Cât trebuie să plătești...

De astăzi, Windows 10 nu mai este gratuit. Cât trebuie să plătești pentru upgrade

12

Vineri, 29 iulie, a fost ultima zi în care sistemul de operare Windows 10 a putut fi descărcat în mod gratuit de către utilizatori. Versiunea ”home edition” costă de sâmbătă, 30 iulie, 120 de dolari, în timp ce ”professional edition” costă 200 de dolari.

În România, prețurile pentru Windows 10 pornesc de la 499,99 lei pentru Microsoft Windows 10 Home, 64 bit, English, OEM, ajungând la 1.109,99 lei dacă doriți să achiziționați Microsoft Windows Professional 10 32-bit/64-bit All Languages Online. Toate ofertele pentru Windows 10 le găsiți la eMAG.

Un analist al firmei Gartner, Annette Jump, spune pentru BBC că sunt destule argumente pro și contra Windows 10. Un motiv în favoarea upgrade-ului este îmbunătățirea securității, însă Jump spune că, cel puțin pentru utilizatorii cu computere mai vechi de trei ani, beneficiile vor fi ”invizibile”.

”Dacă ai un PC vechi – mai vechi de trei ani – este foarte posibil să nu te poți bucura de niciuna dintre noile opțiuni ale Windows 10”, a spus aceasta.

Până acum, Windows 10 a fost instalat pe mai mult de 350 de milioane de dispozitive din întreaga lume.

Din 2 august 2016, cei ce au deja Windows 10 vor primi gratuit actualizarea „Windows 10 Anniversary Update”, prima actualizare majoră a noului sistem de operare.

Articolul precedentRezultate Sondaj: Ce program de curățare și întreținere a sistemului folosești?
Articolul următorBitdefender Total Security 2017 Beta este disponibil pentru testare