Cine este hackerul care a contribuit major la excluderea echipei de fotbal Manchester City din Liga Campionilor

Fanii fotbalului au auzit probabil de anunţul UEFA în legătură cu excluderea lui Manchester City din Liga Campionilor, dar puțini știu că principalul vinovat pentru această excludere este Rui Pinto, hacker-ul care a scos la iveală Football Leaks

Cine este hackerul care a contribuit major la excluderea echipei de fotbal Manchester City din Liga Campionilor

Dezvăluirile sale au produs un adevărat cutremur în lumea fotbalului după ce, din 2015 încoace, a spart conturile de e-mail ale mai multor cluburi şi le-a transmis apoi ziarelor pentru a le publica. A adunat aproape 70 de milioane de documente și 3,4 terabyte de informații înainte de a fi prins şi trimis în judecată pentru 90 de capete de acuzare. În acest moment se află într-o închisoare din Lisabona şi aşteaptă decizia instanţei.

Prin Football Leaks, Rui Pinto a făcut nenumărate dezvăluiri despre cum fac cluburile evaziune fiscală şi cum încalcă regulile fair-play-ului financiar. Primele informaţii s-au referit la clubul olandez Twente, care a ascuns faptul că are o înţelegere secretă cu Doyen Sports Investments. Federaţia olandeză i-a interzis lui Twente să participe pentru trei sezoane în Europa.

De asemenea, a dat la iveală detalii despre transferurile unor nume mari precum Radamel Falcao, Gareth Bale sau James Rodriguez. 

Numele lui a devenit trend pe reţelele de socializare după decizia UEFA de a pedepsi pe Manchester City, iar fanii Borussiei Dortmund au afişat un banner prin care cer ca justiţia să-l elibereze pe Rui Pinto.

SURSA

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.