1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Bitdefender: AlphaBay și Hansa, cele mai mari grupări transfrontaliere de criminalitate online, au fost destructurate

Software Big Sale - Up to 62% OFF

Bitdefender: AlphaBay și Hansa, cele mai mari grupări transfrontaliere de criminalitate online, au fost destructurate

Producătorul de securitate cibernetică Bitdefender a anunțat că, în urma colaborării cu Europol, Biroul Federal de Investigații și Departamentul de Justiție din SUA, au fost anihilate AlphaBay și Hansa, două dintre cele mai mari piețe de bunuri și servicii interzise.

Echipele Bitdefender au lucrat îndeaproape cu organele de cercetare penală și au oferit asistență în procesul de acumulare şi colectare a probelor.

Cele două platforme comerciale din Dark Web, pagini de internet ascunse motoarelor de căutare tradiționale, furnizau către sute de mii de clienți bunuri și servicii folosite în scop infracțional – arme de foc, droguri și amenințări informatice.

Notă

Fondatorul AlphaBay, un cetățean canadian, a fost localizat și arestat de autorități pe 5 iulie 2017, în Thailanda, unde trăia o viață luxuriantă, iar de la fața locului s-au confiscat milioane de dolari. Simultan, mai multe servere au fost ridicate din Canada și Olanda.

În cazul Hansa, cei doi administratori ai rețelei au fost arestați în Germania și mai multe servere au ajuns la autorități după perchezițiile efectuate în Olanda, Lituania și Germania. Platforma comercială și-a încetat definitiv activitatea începând cu 20 iulie. Circa 10.000 de adrese ale clienților Hansa au fost predate către Europol.

AlphaBay, cea mai mare platformă comercială din Dark Web, vindea produse de la peste 40.000 de comercianți și era folosită de către 200.000 de utilizatori. AlphaBay punea la dispoziția clienților 250.000 de oferte de vânzare pentru droguri și substanțe toxice și 100.000 de anunțuri la acte de idenditate furate sau false, bunuri contrafăcute, arme de foc, unelte folosite în atacuri informatice și alte servicii frauduloase. Valoarea totală a tranzacțiilor derulate prin AlphaBay este de un miliard de dolari, conform estimărilor autorităților.

Hansa era al treilea cel mai mare marketplace din Dark Web, cu rulaje similare de droguri ilegale și produse interzise. Cele două rețele au făcut mii de victime la nivel mondial și au funcționat într-un cadru anonim care a testat pe deplin abilitatea autorităților de a aduce vinovații în fața justiției.

Un volum impresionant de informații ajuns pe mâna autorităților va conduce la deschiderea a sute de noi anchete în Europa.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Bitdefender - Tough on threats, light on your system.

NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale, dar în unele articole sunt inserate linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertisements, but affiliate links are inserted in some articles. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Share

Citește și...