Acasă Diverse Ziua Siguranței pe Internet: G DATA oferă sfaturi pentru utilizarea sigură a...

Ziua Siguranței pe Internet: G DATA oferă sfaturi pentru utilizarea sigură a rețelelor sociale și nu numai

12
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Anul trecut, utilizatorii de Internet din Germania au petrecut aproape 2,5 ore pe zi în fiecare zi (sursa: studiu online ARD/ZDF). În special, tinerii petrec mult timp pe rețele sociale și pe serviciile de mesagerie. Cu toate acestea, atunci când fac acest lucru, ei sunt adesea neglijenți cu datele lor personale și, astfel, îşi pun în pericol identitatea lor digitală. Un alt pericol atunci când navighează pe web-ul din întreaga lume este hărţuirea cibernetică. Safer Internet Day (SID) din acest an se desfășoară sub sloganul „Creați, conectați și împărtășiți respectul: Un Internet mai bun începe cu dvs.” și are scopul de a face utilizatorii conștienți de pericolele Internetului.

Ziua Siguranței pe Internet: G DATA oferă sfaturi pentru utilizarea sigură a rețelelor sociale și nu numai

Pentru a marca această zi europeană de acțiune, G DATA oferă sfaturi de securitate și demonstrează modul în care utilizatorii de Internet își pot păstra controlul asupra datelor lor.

Ransomware, phishing, hărţuire cibernetică – lista amenințărilor pe Internet este lungă. Utilizatorii pot deveni rapid victime ale atacurilor reușite, iar apoi trebuie să gestioneze pierderea datelor lor personale sau alte consecințe importante.

“Mulți utilizatori de Internet nu iau în serios securitatea propriei identități digitale, deoarece nu sunt conștienți de riscuri sau nu se consideră a fi ținte intersectoriale de atac pentru infractorii cibernetici. Acest lucru face ca atacurile de succes să fie deosebit de ușoare pentru făptuitori „, explică Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. „Utilizatorii se pot proteja împotriva atacurilor online, a agresiunii cibernetice și a altora similare, urmând câteva sfaturi simple de securitate.”

Ce este Safer Internet Day?

SID este o zi globală de acțiune inițiată de Uniunea Europeană pentru a îmbunătăți securitatea pe Internet. Anul acesta se desfășoară în a doua zi a celei de-a doua săptămâni a celei de-a doua luni. Oricine poate lua parte – instituții, companii, organizații, asociații sau persoane fizice.

Sfaturi de securitate pentru utilizatorii de Internet de la G DATA:

Închideți breșele de securitate: ar trebui să utilizați update-urile pentru a vă asigura că sistemul de operare, software-ul și aplicațiile pe care le utilizați sunt întotdeauna complet actualizate. Acest lucru vă ajută să închideţi breşele de securitate pe care infractorii le-ar putea exploata.

Protejaţi-vă printr-o soluţie de securitate: O soluție completă de securitate face parte din echipamentul de bază al oricărui computer. Aceasta nu ar trebui să includă numai o protecție eficientă împotriva virușilor, ci și un filtru antispam, un firewall și o protecție în timp real împotriva amenințărilor online.

Trimiteți-le direct în coșul de reciclare digital: Ștergeți imediat e-mailurile spam și evitați să deschideți în orice circumstanțe link-uri sau atașamente nesolicitate.

Parole securizate: Pentru fiecare cont online, cum ar fi rețelele sociale și serviciile de corespondență, trebuie să fie setată o parolă separată. Aceasta ar trebui să cuprindă o combinație non-logică între numere, majuscule și litere mici.

Siguranța copiilor pe Internet: Părinții ar trebui să-și învețe copiii cum să fie în siguranță pe Internet. Controalele parentale vă pot ajuta să preveniți accesul copilului la site-uri ce fac referire la droguri, violență, pornografie, etc.

Feriți-vă de URL-uri scurte: Link-urile abreviate pot duce la o capcană malware. Utilizatorii ar trebui să fie foarte atenți și, în mod ideal, să nu acceseze adrese URL primite de la persoane străine.

Nu dezvăluiţi prea multe informaţii despre dvs.: Utilizatorii rețelelor sociale nu ar trebui să dezvăluie prea multe informații despre ei înșiși și să evite publicarea de informații personale, cum ar fi adrese poștale sau numere de telefon mobil în profilul lor.

Nu toți utilizatorii de social media vă sunt prieteni: Utilizatorii rețelelor sociale primesc de multe ori cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunosc. Solicitarile de prietenie trebuie confirmate numai în cazul în care cunoașteți persoanele respective sau, în mod ideal, acestea vă sunt și prieteni în viaţa reală.