1. Home
  2. /
  3. Online
  4. /
  5. Ziua Siguranței pe Internet – 10 Februarie 2015

Ziua Siguranței pe Internet – 10 Februarie 2015

Ziua Siguranţei pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.


Susţinută la nivel european de către organizaţia INSAFE şi Directoratul General pentru Media şi Societatea Informatică al Comisiei Europene, Ziua Siguranţei pe Internet a atins un grad global de participare, conştientizare şi acoperire media, aflându-se în continuă creştere. Ajunsă la ediţia a XII-a, Safer Internet Day 2015 are loc pe 10 Februarie şi va fi sărbătorită în aproximativ 70 de ţări din întreaga lume.

În ţara noastră, Organizaţia Salvaţi Copiii, coordonatorul naţional al proiectului Sigur.Info, în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, organizează în data de 10 Februarie o dezbatere cu tema Soluţii digitale la probleme actuale, privind nevoile elevilor din perspectiva digitalizării educaţiei, siguranţei pe Internet, manualelor digitale şi resurselor online. 

La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanți ai sectorului public și privat, ONG-uri şi experți în domeniu care vor aborda tema din perspective multiple, având ca scop definirea unei metodologii adecvate pentru integrarea în programa școlară, precum și în politicile publice din domeniul educațional, a modalităților de predare a siguranței elevilor pe Internet, precum și a utilizării noilor tehnologii la școală.

DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *