Acasă Diverse Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet 2017

Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet 2017

23
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Ziua Siguranței pe Internet este un eveniment de anvergură europeană care se desfășoară anual în luna Februarie, sub egida rețelei europene „INSAFE” – European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus co-finanțat de Comisia Europeană.

Ziua Siguranței pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.

Susținută la nivel european de către organizația INSAFE și de Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică al Comisiei Europene, Ziua Siguranței pe Internet a atins un grad global de participare, conștientizare și acoperire media, aflându-se în continuă creștere. 

Ajunsă la ediția a XIV-a, Safer Internet Day 2017 are loc astăzi, 7 februarie 2017, și va fi sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și a celor 31 de Centre Naționale Safer Internet.
 
În şcolile din România, în mod repetat, 1 din 4 copii este umilit, iar 3 din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea de către colegi, potrivit unui studiu naţional despre fenomenul de bullying, realizat de organizaţia Salvaţi Copiii în 2016. Mai mult decât atât, 73% din copii declară că au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar, iar 69% în mediul online.

Pentru a conştientiza efectele pe care situaţiile de bullying le au asupra tuturor celor implicaţi, echipa Ora de Net invită toţi elevii şi profesorii din România să se alăture concursului “Fără ură, cu toleranţă”.

Competiția „Fără ură, cu toleranţă” este o iniţiativă națională lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii și susţinută de Ministerul Educației Naţionale. La concurs, care se va derula în perioada 7 februarie – 24 martie 2016, pot participa elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar.

Pentru mai multe detalii accesaţi pagina concursului.