Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 390.000 de noi programe malițioase

Institutul independent german AV-TEST are creată o bază de date  unde se înregistrează numărul de fișiere malware descoperite la anumite intervale de timp. Conform ultimelor date, AV-TEST a înregistrat deja aproape 80 de milioane de fișiere malware noi în acest an (până în prezent). În 2015, AV-TEST a descoperit în total peste 140 de milioane variante malware noi!

Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 390.000 de noi programe malițioase

Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 390.000 de noi programe malițioase.

Acestea sunt analizate cu ajutorul instrumentelor de analiză Sunshine și VTEST, clasificate în funcție de caracteristicile lor și salvate.

Același institut are dezvoltată și o bază de date interactivă pentru a arhiva cazurile de spam din întreaga lume. Pe baza extracției de URL-uri infectate, conținutului și atașamentelor, sunt prezentate statistici pe diferite intervale de timp, nivelul conținutului de spam și țările furnizoare. India este națiunea care în ultimele 3 luni de zile a trimis cele mai multe spam-uri, urmată de Vietnam și Mexic. România se află în acest moment pe locul 14 în rândul țărilor furnizoare de mesaje spam.

Topul țărilor furnizoare de mesaje spam

Sursa: AV-TEST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.