Acasă Diverse Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 350.000 de programe malware noi și aplicații potențial...

Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 350.000 de programe malware noi și aplicații potențial nedorite (PUA)

13
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Institutul independent german AV-TEST are creată o bază de date  unde se înregistrează numărul de fișiere malware descoperite la anumite intervale de timp.

Conform ultimelor date (28 mai 2019), AV-TEST a înregistrat deja peste 43 milioane de fișiere malware noi și aplicații potențial nedorite (PUA) în acest an (până în prezent). Din 1984 și până în prezent, AV-TEST a descoperit în total peste 900 de milioane de mostre de malware și PUA (4-5 noi mostre descoperite în fiecare secundă)!
Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 350.000 de noi programe malițioase. Acestea sunt examinate și clasificate în funcție de caracteristicile lor și salvate.

Același institut are dezvoltată și o bază de date interactivă pentru a arhiva cazurile de spam din întreaga lume. Pe baza extracției de URL-uri infectate, conținutului și atașamentelor, sunt prezentate statistici pe diferite intervale de timp, nivelul conținutului de spam și țările furnizoare.

Brazilia, Rusia și Japonia sunt națiunile care în ultimele 2 luni de zile au trimis cele mai multe spam-uri. România se află în acest moment (ultimele 14 zile) pe locul 26 în rândul țărilor furnizoare de mesaje spam.