Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 350.000 de programe malware noi și aplicații potențial nedorite (PUA)

Institutul independent german AV-TEST are creată o bază de date  unde se înregistrează numărul de fișiere malware descoperite la anumite intervale de timp.

Conform ultimelor date (28 mai 2019), AV-TEST a înregistrat deja peste 43 milioane de fișiere malware noi și aplicații potențial nedorite (PUA) în acest an (până în prezent). Din 1984 și până în prezent, AV-TEST a descoperit în total peste 900 de milioane de mostre de malware și PUA (4-5 noi mostre descoperite în fiecare secundă)!
Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 350.000 de noi programe malițioase. Acestea sunt examinate și clasificate în funcție de caracteristicile lor și salvate.

Același institut are dezvoltată și o bază de date interactivă pentru a arhiva cazurile de spam din întreaga lume. Pe baza extracției de URL-uri infectate, conținutului și atașamentelor, sunt prezentate statistici pe diferite intervale de timp, nivelul conținutului de spam și țările furnizoare.

Brazilia, Rusia și Japonia sunt națiunile care în ultimele 2 luni de zile au trimis cele mai multe spam-uri. România se află în acest moment (ultimele 14 zile) pe locul 26 în rândul țărilor furnizoare de mesaje spam.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.