Institutul independent german AV-TEST are creată o bază de date  unde se înregistrează numărul de fișiere malware descoperite la anumite intervale de timp.

Conform ultimelor date (01 februarie 2019), AV-TEST a înregistrat deja peste 10 milioane de fișiere malware noi și aplicații potențial nedorite (PUA) în acest an (până în prezent). În 2018, AV-TEST a descoperit în total aproape 138 de milioane variante malware noi!
 
Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 350.000 de programe malware noi și aplicații potențial nedorite (PUA)

Sursa: AV-TEST

 
Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 350.000 de noi programe malițioase. Acestea sunt examinate și clasificate în funcție de caracteristicile lor și salvate.
 
Același institut are dezvoltată și o bază de date interactivă pentru a arhiva cazurile de spam din întreaga lume. Pe baza extracției de URL-uri infectate, conținutului și atașamentelor, sunt prezentate statistici pe diferite intervale de timp, nivelul conținutului de spam și țările furnizoare.
 
SUA, Olanda, China, Brazilia și Rusia sunt națiunile care în ultimele 2 luni de zile au trimis cele mai multe spam-uri. România se află în acest moment (ultimele 14 zile) pe locul 10 în rândul țărilor furnizoare de mesaje spam.
 
Zilnic, AV-TEST înregistrează peste 350.000 de programe malware noi și aplicații potențial nedorite (PUA)

Sursa: AV-TEST

DISTRIBUIE:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.