Acasă Online Windows XP refuză să moară

Windows XP refuză să moară

25
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Deși Windows XP a fost lansat cu 15 ani în urmă, el continuă să fie unul dintre sistemele de operare desktop cele mai utilizate în întreaga lume, iar statisticile arată că încă nu va dispărea complet nici în următorii ani.

Suportul pentru Windows XP s-a încheiat la 8 aprilie 2014, și în ciuda avertismentelor Microsoft, utilizatorii care îl foloseau la acea dată au refuzat să facă upgrade la un sistem de operare mai nou.

O scurtă privire asupra cotei de piață arată că Windows XP nu numai că nu a pierdut prea mulți utilizatori atunci când Windows 10 a fost lansat, ci chiar a reușit să îmbunătățească scorul său timp de două luni consecutive. În comparație cu luna mai 2015, Windows XP a scăzut doar aproximativ 4,5 %, ceea ce este foarte puțin pentru un sistem de operare care nu mai primește actualizări.

Ce s-a întâmplat atunci când Windows 10 a fost lansat?

Cu un an în urmă (mai 2015), Windows XP rula pe 14,60 % din computerele desktop din întreaga lume și, treptat, a scăzut până a ajuns la 11,72 % în luna iulie, în aceeași lună când Windows 10 a văzut în mod oficial lumina zilei.

Cu toate acestea, Windows XP a revenit următoarea lună la 12,14 % și chiar a crescut la 12,21 % în septembrie, înainte de a începe să scadă în cele din urmă în octombrie.

Descreșterea  a continuat până în ianuarie 2016, când Windows XP a reușit încă o dată să își crească cota de la 10,93 % la 11,42 %, astfel, revenind la același nivel la care era cu șase luni înainte.

În ultimele câteva luni, Windows XP a continuat să piardă puncte din cota de piață, dar o face la cel mai încet ritm posibil, scăzând de la 10,90 % în martie 2016, la 10,63 % în luna următoare, înainte de a ajunge în cele din urmă până la 10,09 % în luna mai.

Windows XP refuză să moară