Windows 9 va fi Windows 10

Microsoft a prezentat ieri în San Francisco toate noutățile incluse în noul sistem de operare așteptat cu atâta nerăbdare de milioane de utilizatori. Surpriza mare a fost anunțul că noul Windows nu se va numi Windows 9 ci Windows 10 și va fi disponibil pentru toate sistemele folosite în prezent.

Noua versiune nu va fi radical schimbată față de restul, dar Microsoft va oferi o integrare mai bună între vechiul mediu desktop și cel Modern din Windows 8.

„Circa 1,5 miliarde de oameni folosesc Windows“, așa și-a început Terry Myerson, șeful divizie Windows, prezentarea.  Cu siguranță sunt mulți, cu siguranță Windows 9 va face cumva să fie și mai mulți. „Windows a ajuns în prag (n.r.: Threshold) și e timpul pentru un nou Windows“, a continuat acesta. Acesta spune că noul Windows trebuie construit cu gândul la o lume axată pe dispozitive mobile. „Care ar trebui să fie numele acestuia?“, s-a întrebat retoric.

El a spus că noul Windows ar trebui să se numească Windows One. „Dar Windows 1 a fost făcut deja. Și n-ar fi corect să-i spun Windows 9“, a continuat. „Noul Windows se va numi Windows 10“, a mai spus el.

Windows 10 Technical Preview va putea fi descărcat începând de astăzi în format ISO, iar dimensiunea va fi de aproape 4GB pentru versiunea pe 64 biți și în jur de 3 GB pentru cea pe 32 biți. Windows 10 Technical Preview va fi disponibil doar pentru laptop-uri și desktop-uri.

Aflați mai multe informații despre Windows 10 pe Playtech.ro sau pe Windows Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.