Windows 7 este instalat pe cel puțin 100 de milioane de computere

Microsoft a încheiat oficial asistența pentru sistemul său de operare Windows 7 la începutul anului 2020. La un an după ce Microsoft a încheiat oficial asistența pentru sistemul său de operare, un număr hotărât de utilizatori PC preferă să lupte decât să migreze. Câți? Nimeni nu știe cu siguranță, însă numărul a scăzut substanțial în ultimul an.

Windows 7 este instalat pe cel puțin 100 de milioane de computere

Windows 7 este instalat pe cel puțin 100 de milioane de computere

În urma consultării în 2019 cu unii experți în analize, ZDNet a calculat că proprietarii a cel puțin 200 de milioane de PC-uri din întreaga lume au ignorat termenul limită și continuă să ruleze sistemul lor de operare preferat.

La sfârșitul lunii decembrie 2019, 75,8% dintre PC-uri rulau pe Windows 10, 18,9% erau încă pe Windows 7, iar 4,6% rulau pe Windows 8.x. 

Un an mai târziu, în decembrie 2020, proporția PC-urilor care rulau pe Windows 10 a crescut cu 12%, la 87,8%, procentul Windows 7 a scăzut sub 10%, la 8,5%, iar procentul Windows 8.x s-a redus mai mult ca niciodata, la 3,4%. 

Daca calculele ZDNet de acum un an sunt corecte, aceasta înseamnă că peste 100 milioane de PC-uri au fost retrase, reciclate sau actualizate în ultimele 12 luni. Alte măsurători indică o poveste aproape identică. 

La NetMarketShare, de exemplu, cifrele de la sfârșitul anului 2020 arată o creștere a utilizării Windows 10 cu 11 puncte, de la 63% la 74%, în timp ce utilizarea Windows 7 a scăzut de la 31,2% la 21,7%. 

La fel, StatCounter Global Stats arată că numărul PC-urilor care rulează Windows 10 a crescut cu peste 12  procente, de la 64,7% la aproape 76%, în timp ce populația de PC-uri Windows 7 a scăzut cu aproape 10 procente, la puțin peste 18%. 

Transformarea acestor procente în numere nu este o chestiune de simplă divizare, din păcate, deoarece nu se cunoaște numitorul. Microsoft susține de ani de zile că baza de utilizatori Windows este 1,5 miliarde, însă numarul PC-urilor Windows este, probabil, mult mai mic de atât, chiar și cu o creștere a vânzărilor de PC-uri în timpul pandemiei.

Chiar și cu această incertitudine, este clar că Windows 7 este instalat pe cel puțin 100 de milioane de computere, dar numărul lor ar putea fi semnificativ mai mare. 

Unii dintre proprietarii de astfel de PC-uri plătesc Microsoft pentru privilegiul de a primi actualizări de securitate, deși nu este clar câți fac parte din programul Extended Security Update. Și acei clienți se vor confrunta cu o presiune mai mare pentru a face upgrade în 2021, deoarece costul acestor actualizari se va dubla.

SURSA

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.