⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

YOXO - ABONAMENT DE MOBIL 100% DIGITAL, LA PREȚ MINIMAL :-)

Windows 7 are mai mulți utilizatori decât toate celelalte versiuni de Windows la un loc

Microsoft se pregătește să lanseze Windows 10 la sfârșitul lunii viitoare, dar nu e nici o îndoială că noului sistem de operare îi va fi foarte greu să detroneze Windows 7, care continuă să fie instalat pe mai mult de jumătate din PC-urile din întreaga lume.


Dar ceea ce este și mai impresionant este faptul că Windows 7 are mai mulți utilizatori decât toate celelalte versiuni de Windows la un loc, cu statistici care arată că celelalte versiuni Microsoft abia obțin 30 % din piața PC-urilor.

În acest moment, Windows 7 este numărul unu, cu o cotă de 53,1%, în timp ce Windows 8.1 este al doilea, cu 15,99 %, potrivit noilor date furnizate de StatCounter (mai 2015). Windows XP este al treilea, cu 10,54 %, urmat de Mac OS X cu 10,51 %.

Windows 8 este următorul în listă cu 3,91 %, în timp ce Windows Vista are o cotă de piață de 2,23 %. Linux se află și el în acest top 7 sisteme de operare folosite de utilizatori cu doar 1,77 %.

Viitorul sistemului de operare Windows 7
La nivel global, toate celelalte versiuni de Windows care sunt încă pe piață au o pondere combinată de 32.67 %, ceea ce înseamnă că sunt cu mult în urma Windows 7, care continuă să fie liderul clar a pieței OS desktop.

Dar nu pentru mult timp, sau cel puțin asta e ceea ce speră Microsoft, deoarece Windows 10 va fi oferit ca un upgrade gratuit pentru cei care încă rulează Windows 7 pe computerele lor. Microsoft va oferi Windows 10 gratuit pentru utilizatorii Windows 7 și 8.1 în încercarea de a asigura succesul pe termen scurt a noului sistem de operare și astfel să se pregătească în liniște pentru sfârșitul suportului oferit pentru Windows 7, care va avea loc în anul 2020.

Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.