Windows 7 are mai mulți utilizatori decât toate celelalte versiuni de Windows la un loc

Microsoft se pregătește să lanseze Windows 10 la sfârșitul lunii viitoare, dar nu e nici o îndoială că noului sistem de operare îi va fi foarte greu să detroneze Windows 7, care continuă să fie instalat pe mai mult de jumătate din PC-urile din întreaga lume.


Dar ceea ce este și mai impresionant este faptul că Windows 7 are mai mulți utilizatori decât toate celelalte versiuni de Windows la un loc, cu statistici care arată că celelalte versiuni Microsoft abia obțin 30 % din piața PC-urilor.

În acest moment, Windows 7 este numărul unu, cu o cotă de 53,1%, în timp ce Windows 8.1 este al doilea, cu 15,99 %, potrivit noilor date furnizate de StatCounter (mai 2015). Windows XP este al treilea, cu 10,54 %, urmat de Mac OS X cu 10,51 %.

Windows 8 este următorul în listă cu 3,91 %, în timp ce Windows Vista are o cotă de piață de 2,23 %. Linux se află și el în acest top 7 sisteme de operare folosite de utilizatori cu doar 1,77 %.

Viitorul sistemului de operare Windows 7
La nivel global, toate celelalte versiuni de Windows care sunt încă pe piață au o pondere combinată de 32.67 %, ceea ce înseamnă că sunt cu mult în urma Windows 7, care continuă să fie liderul clar a pieței OS desktop.

Dar nu pentru mult timp, sau cel puțin asta e ceea ce speră Microsoft, deoarece Windows 10 va fi oferit ca un upgrade gratuit pentru cei care încă rulează Windows 7 pe computerele lor. Microsoft va oferi Windows 10 gratuit pentru utilizatorii Windows 7 și 8.1 în încercarea de a asigura succesul pe termen scurt a noului sistem de operare și astfel să se pregătească în liniște pentru sfârșitul suportului oferit pentru Windows 7, care va avea loc în anul 2020.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.