Windows 10 va permite identificarea biometrică

Viitorul sistem de operare Windows 10 va da posibilitatea conectării fără parolă, folosind tehnologii biometrice, cum ar fi recunoașterea facială, a anunțat marți Microsoft.


Compania a precizat că sistemul Windows Hello va permite identificarea biometrică, reducând astfel utilizarea parolelor, care pot fi piratate. Acest lucru înseamnă ‘utilizarea feței, a irisului sau a amprentei digitale pentru accesul la dispozitiv’, a spus Joe Belfiore, vicepreședinte al Microsoft.

‘Numai voi și aparatul vostru sunteți cheia experienței Windows, cu aplicațiile, datele și chiar site-urile internet și serviciile sale, nu o combinație de litere și cifre alese la întâmplare, care pot fi ușor uitate, piratate sau scrise pe o hârtie prinsă pe perete’, a adăugat Belfiore.

Inițiativa apare după numeroase cazuri de piratări informatice ale bazelor de date, uneori de mare amploare, care pot duce la furturi de identitate sau la alte delicte.

Windows 10 va fi disponibil în această vară în 190 de ţări şi în 111 limbi”, a declarat Terry Myerson, vicepreşedinte Microsoft responsabil cu sistemele de operare.

Vor putea trece gratuit la Windows 10 utilizatorii de Windows 8, Windows 8.1 şi Windows 7, dar și posesorii de telefoane cu Windows Phone 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.