Acasă IT News Windows 10 va fi ultima versiune a sistemelor de operare Microsoft

Windows 10 va fi ultima versiune a sistemelor de operare Microsoft

17
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Windows 10 va fi „ultima versiune” a renumitului sistem de operare. Începând cu această versiune, sistemul de operare Windows se va actualiza printr-o nouă metodă de update-uri ce au ca scop înlocuirea versiunilor stand-alone ale acestui soft de operare, a declarat Jerry Nixon, director de dezvoltare la Microsoft, în cadrul unei conferințe ținute în această săptămână, conform BBC.

Tot în cadrul conferițelor ce au avut loc la Chigaco în acest scop, Nixon a adăugat următoarele: „versiunile Windows vor fi livrate, începând cu Windows 10, ca un serviciu continuu de inovații și actualizări de sistem”, ceea ce va constitui viitorul  sistemului de operare Microsoft, nefiind necesară lansarea unor alte revizuiri. În acest sens, „Windows 11 nu va exista niciodată”, afirmă Steve Kleynhans, vicepreședinte analist al companiei Gartner, care monitorizează Microsoft.


Din acest motiv, liderii Microsoft au căzut de acord asupra numelui noului sistem de operare, Windows 10, ca titlu ce semnifică încheierea seriilor de versiuni succesive, pe care acest sistem de operare le-a avut de-a lungul istoriei sale.

Windows 10Parcă pentru a confirma cele spuse de Steve Kleynhans la aceste conferințe, Wzor, celebrul leak-er Microsoft, a anunțat recent printr-o postare pe Twitter că Windows 10 va primi un update major în luna octombrie 2016. Sistemul de denumire pentru Windows va fi, de asemenea, modificat, astfel încât este de așteptat ca viitoarea actualizare din octombrie 2016 să fie numită Windows 10.1, conform wzór. Nu e încă clar dacă Windows 10.1 este de fapt numele oficial al actualizării Redstone la care se pare că deja lucrează cei de la Microsoft, dar nu e nici o îndoială că 2016 ne va aduce un update major pentru Windows 10.

Dacă acest plan al celor de la Microsoft se va concretiza, vom putea avea update-uri majore pentru Windows 10 în fiecare an, astfel încât Windows 10.2 ar vedea lumina zilei în 2017, urmată de Windows 10.3 în 2018 și Windows 10.4 în 2019.