Acasă Fără categorie Windows 10 este disponibil de astăzi atât ca upgrade, cât și preinstalat...

  Windows 10 este disponibil de astăzi atât ca upgrade, cât și preinstalat pe PC-uri și tablete

  18
  NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
  NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
  Cel mai nou sistem de operare Microsoft, Windows 10, este disponibil de astăzi în 190 de țări, compania spunând că este cel mai bun și sigur Windows pe care l-a creat. Printre noutăți se numără asistentul vocal Cortana, browserul Edge și aplicația integrată Xbox. 

  „Astăzi intrăm într-o nouă eră Windows. Încă de la început, Windows 10 a fost unic – conceput cu ajutorul feedback-ului primit de la peste 5 milioane de fani, livrat ca serviciu și oferit ca upgrade gratuit”, a spune Terry Myerson, Executive Vice President, Windows and Devices Group Microsoft Corp. 

  Compania spune că Windows 10 este cel mai sigur Windows din toate timpurile, oferind o experiență familiară și rapidă pe orice dispozitiv, de la PC și tablete la Xbox One și pe HoloLens. De asemenea, Windows 10 oferă o serie de noutăți pentru „experiențe mai productive” și ușor de personalizat, printre care se numără:

  • Cortana – asistentul personal digital care vă ajută să găsiți rapid informațiile necesare la momentul potrivit; 
  • Noul browser Microsoft Edge – permite utilizatorilor să navigheze, să citească și să marcheze informațiile rapid, precum și să partajeze informații pe Internet;
  • Aplicația integrată Xbox – aduce experiența Xbox pe dispozitivele Windows 10, de la  prieteni, jocuri și victorii;  
  • Continuum – optimizează aplicațiile și experiențele între modurile touch și desktop; 
  • Aplicații native precum Photos, Maps, Groove – noua aplicație de muzică de la Microsoft și Movies & TV oferă opțiuni de divertisment și productivitate. Cu OneDrive, fișierele pot fi partajate și actualizate mai ușor pe orice dispozitiv;
  • Aplicația Microsoft Phone Companion – le permite telefoanelor iPhone, Android sau Windows să comunice fără probleme cu dispozitivele Windows 10; 
  • Noile aplicații Office Mobile pentru tabletele Windows 10 sunt disponibile de acum în Windows Store. Construite pentru scenarii de lucru on-the-go, aplicațiile Word, Excel și PowerPoint oferă o experiență uniformă, touch-first, pentru tablete de dimensiuni mici. 

  Pentru ocaziile în care este nevoie de notițe digitale, aplicația integrată OneNote este pre-instalată în Windows 10. Lansarea aplicațiilor Office pentru desktop (Office 2016), programată pentru următoarea perioadă, va oferi cea mai bogată serie de funcții pentru crearea de conținut profesional. Concepute pentru precizia unei tastaturi și a mouse-ului, aceste aplicații vor fi optimizate pentru PC-uri cu ecran mare, notebook-uri și dispozitive 2 in 1 precum Surface Pro, spune compania. 


  Toți utilizatorii care si-au rezervat upgrade-ul la Windows 10 vor fi notificaț în valuri în momentul în care noul sistem de operare este pregătit pentru instalare pe dispozitivele lor. Pentru clienții business, Windows 10 este disponibil în acest moment pentru a fi partajat în mediile lor de lucru, iar incepând cu 1 august, organizațiile care dețin licențe de volum pot începe migrarea la Windows 10 Enterprise și Windows 10 Education. 

  Partenerii de retail sunt pregătiți să ajute utilizatorii să facă upgrade-ul la Windows 10, ca parte a celui mai amplu program de asistare a utilizatorului de până acum: peste 100.000 de retaileri sunt instruiți și zeci de mii de magazine din întreaga lume au fost pregătite pentru acest proces. 


  Începând de astăzi sunt disponibile programe de upgrade gratuite, iar Windows 10 va fi accesibil la scară largă în magazinele retail de la jumătatea lunii august și până în septembrie în intreaga lume. Dispozitivele care rulează sistemul de operare Windows 10 vor fi disponibile în anumite magazine pe 29 iulie, la care se vor adăuga multe altele în săptămânile și lunile viitoare.



  Sursa: HotNews