Windows 10 după 6 luni de la lansare

Windows 10 a fost lansat în urmă cu șase luni și de atunci Microsoft a încercat prin toate mijloacele să-și încurajeze utilizatorii să-l adopte și astfel să beneficieze de oferta de upgrade gratuit disponibilă pentru cei cu Windows 7 și Windows 8.1.


Noile statistici arată că toate eforturile companiei dau rezultate într-o anumită măsură, Windows 10 devenind cel de-al doilea sistem de operare desktop cel mai utilizat în întreaga lume, dar încă la mare distanță de liderul Windows 7.

Datele furnizate de StatCounter arată că acum Windows 10 se află pe 13,52 % din computerele desktop, în timp ce Windows 7 conduce topul cu 46,83 %. Windows 8.1 pierde teren în fiecare lună, iar acum este al treilea, cu 11,65 %.

Windows 10 după 6 luni
Campania de upgrade agresivă
În timp ce Microsoft se poate lăuda deja cu privire la adoptarea timpurie pentru Windows 10, deoarece noul sistem de operare a reușit să devanseze predecesorul său în doar 6 luni de la lansare, aceste cifre sunt rezultatul unei campanii agresive, care va continua și în următoarele săptămâni.

Nu este nici un secret faptul că unele computere au fost upgradate la Windows 10 ca urmare a ceea ce Microsoft numește “un accident”, în timp ce un număr destul de mare de utilizatori s-au plâns că noul sistem de operare “a aterizat” pe computerele lor fără a fi oferită posibilitatea de a refuza upgrade-ul. 

Upgrade-ul gratuit expiră la 29 iulie 2016, astfel încât utilizatorii mai pot beneficia de Windows 10 încă șase luni.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.