Acasă Fără categorie Windows 10 a depășit cota de piață de 5%

  Windows 10 a depășit cota de piață de 5%

  13
  NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
  NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
  Deși în ultima perioadă au apărut tot mai multe dovezi cum că Windows 10 își spionează intens utilizatorii (dar și Windows 7 și Windows 8.1), noul sistem de operare a ajuns la o cotă de piață de 5,21% la puțin mai mult de o lună de zile de la lansare, conform statisticii realizate de NetMarketshare pentru luna august 2015.


  Această cotă situează Windows 10 pe locul 4 în topul celor mai utilizate sisteme de operare desktop la nivel global, depășind Linux și Mac OS X în doar o lună de zile. Între timp, Windows 7 rămâne regele tuturor sistemelor de operare, având o cotă de piață de 57,67%, deși înregistrează o scădere față de  luna iulie, atunci când a avut o cotă de piață de 60,73%.

  Windows 8.1, pe de altă parte, a acumulat 11,39% din piață, iar Windows 8 doar 2,56%. Combinate, cele două versiuni înregistrează 13,95%, în scădere de la 15,89% în luna iulie. În cele din urmă, Windows XP este pe locul al treilea, cu o cotă de piață de 12,14%, o scădere cu aproape un procent față de luna trecută.