Windows 10 Anniversary Update, detalii și download

Microsoft a lansat cel mai semnificativ update pentru sistemul de operare Windows 10. Intitulat Windows 10 Anniversary Update, acesta va fi oferit gratuit tuturor utilizatorilor care rulează sistemul de operare.

Odată cu noile specificații și inovații aduse de această actualizare aniversară, Microsoft anunță și lansarea unei serii săptămânale de videoclipuri numită „This Week on Windows” (TWOW), prin care vor fi prezentate ultimele noutăți, aplicații și sfaturi despre sistemul de operare Windows. Primul episod din serie poate fi urmărit aici , pentru o prezentare de ansamblu a specificațiilor și inovațiilor aduse de noul update.

Denumirea update-ului Windows 10 Anniversary Update, care a fost anunțat inițial în luna martie în cadrul conferinței Build, vine din faptul că lansarea are loc la un an de când a fost disponibil oficial Windows 10.

Oficialii Microsoft au anuntat ca Windows 10 Anniversary Update încorporează feedback-ul utilizatorilor înscrişi în programul Windows Insider.

Principalele noutăți aduse de Windows 10 Anniversary Update:

  • Windows Ink – Până acum, deși există foarte multe device-uri cu stilusuri digitale, experiența Ink nu a fost unitară Cu Anniversary update este introdus spațiul de lucru Ink – Windows Ink Workspace – de unde utilizatorii pot porni noi aplicații și experiențe Ink.
  • Îmbunătățiri Cortana – Asistenta digitală de la Microsoft primește un upgrade semnificativ în Anniversary update. Este accesibilă și de peste lock screen, unde sunt disponibile anumite funcționalități care nu necesită deblocarea dispozitivelor, remindere vizuale și proactive și suport pentru notificări sincronizate pe toate dispozitivele.
  • Îmbunătățiri Microsoft Edge – Noul navigator Microsoft vine cu suport pentru extensii, integrare Cortana mai bună, eficiență energetică foarte bună comparativ cu alte browsere și suport crescut pentru standardele web moderne.
  • Îmbunătățiri de securitate – Windows 10 este cel mai sigur Windows atât pentru consumatori cât și pentru companii iar Anniversary update aduce Windows Defender Advanced Threat Protection și Windows Information Protection în enterprise, îmbunătățiri pentru Windows Defender, serviciul gratuit anti-malware de la  Microsoft și suport Windows Hello în aplicații și în Edge.
  • Îmbunătățiri pentru gaming – Anniversary update aduce noutăți semnificative legate de jocuri, inclusiv suport Xbox Play Anywhere (cumperi un joc o singură dată și îl poți juca și pe PC-ul și pe Xbox One-ul personal, o experiență Store unificată între Windows 10 și Xbox, suport Cortana pe Xbox One și altele.
  • Inovații de ultimă oră care permit profesorilor să instaleze simplu și rapid toate instrumentele necesare activităților uzuale oricărei școli moderne – cum ar fi noua aplicație de examene care permite crearea unui mediu securizat de testare academică bazat pe browser-ul de web.
  • Cu peste 150 de optimizări de funcționalitate aduse duratei de viață a bateriei, Windows 10 Anniversary Update aduce îmbunătățiri semnificative în funcționarea și anduranța PC-ului.

Metode de actualizare la Windows 10 Anniversary Update:

  1. Start > Settings > Updates & Security > Windows Update > Check for Updates
  2. Accesați linkul Actualizați acum
  3. Descărcați și executați instrumentul MediaCreationTool

Surse: blogs.windows.comgadgetreport.roagora.ro

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.