Acasă Fără categorie Windows 10 ajunge chiar și fără voia utilizatorilor pe unele PC-uri

  Windows 10 ajunge chiar și fără voia utilizatorilor pe unele PC-uri

  6
  NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
  NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
  O anchetă pornită de la sesizarea unui cititor al The Inquirer a arătat că Microsoft pune automat fișierele de Windows 10 pe unele PC-uri, chiar dacă userii nu și-au dat acordul să instaleze noul sistem de operare. Chiar dacă sistemul nu ajunge să fie instalat pe aceste computere, problema este că fișierele plasate de Microsoft ocupă intre 3,5 și 6 GB și pot încărca abonamentele celor care au conexiune internet limitată, scrie The Guardian, citat de HotNews.  Descărcarea automată a fișierelor ce compun Windows 10 se întâmplă pe computere cu Windows 7, 8 și 8.1 la care userii au activat opțiunea de a primi automat update-uri. Această opțiune este utilă și e bine să rămână activată, mai ales că update-urile repară bug-uri, însă în cazul Windows 10 nu este vorba de un simplu update, ci de un întreg sistem de operare.
  În plus, pe laptop-uri mai vechi cu puțin spațiu de stocare, fișierele pot ajunge să ocupe o parte importantă.

  Windows 10Microsoft a admis că fișierele sunt descărcate pe computerele user-ilor care și-au exprimat intenția de a instala noul sistem de operare și spune că aceste download-uri pregătesc computerul pentru momentul când utilizatorul este decis să facă upgrade.

  Cele mai noi date StatCounter arată că Windows 10 are 7% din piața PC-urilor.