Virușii, mai inteligenți decât telefoanele smart

Viruşii pentru telefoanele mobile şi tablete sunt la fel de periculoşi precum cei care atacă computerele. Milioane de români pot să rămână fără banii din conturi sau să fie spionaţi de hackeri din toate colţurile lumii. Potrivit specialiştilor, mai puţin de jumătate îşi instalează antiviruşi înainte să descarce jocuri sau alte aplicaţii pe care le găsesc pe internet.


Viruşii care atacă sistemul de operare Android pot să facă orice fără ca utilizatorul să ştie. Aşa sunt ascultate convorbiri, sunt citite mesaje, se accesează contactele din agendă. În plus, telefonul, tableta sau chiar televizorul inteligent pot fi folosite drept instrumente de spionaj. Camera şi microfonul sunt activate de la distanţă, iar hackerul vede şi aude tot. Are acces chiar şi la datele bancare ale victimei, dacă aceasta face tranzacţii online.

Aplicaţiile sunt programate să îşi schimbe inclusiv numele.

Potrivit specialiştilor, pericolul este uriaş. În România sunt peste 10 milioane de oameni care folosesc un dispozitiv mobil ce funcţionează cu sistemul de operare Android. Pentru acesta au fost create milioane de aplicaţii, dar aproape un sfert sunt virusate. Softurile hackerilor sunt trimise prin e-mail ori se instalează atunci când victima accesează un site nesecurizat sau updatează o aplicaţie deja existentă.

Viruşii sub diferite forme există şi pentru sistemele de operare Windows şi iOS. Există o singură soluţie de apărare – instalarea unui program de protecţie!
Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.