Vezi câte computere rulează acum Windows 10

Conform ultimelor date oferite de StatCounter, noul sistem de operare a ajuns la cota de piață de 4% la trei săptămâni de la lansarea lui, în timp ce Windows 7 are 53%.

Datele recente StatCounter ne mai spun că în Europa, Windows 10 a ajuns la cota de piață de 6% (Windows 7 are 49%), în Asia la aproape 3%, în timp ce în America de Nord noul sistem are 5% din cota de piață.


WinBeta spunea acum câteva zile (datele sunt neoficiale) că în acest moment mai mult de 50 de milioane de desktop-uri și tablete rulează Windows 10. 


Microsoft anunța că Windows 10 se găsea pe 14 milioane de terminale după o zi de la lansare, iar Windows 8 vânduse peste 100 de milioane de licențe la șase luni de la lansarea din 2013.

Deocamdată este prea devreme de spus dacă Windows 10 este un mare succes sau un eșec, marea miză urmând să țină de atitudinea companiilor față de acest sistem. Microsoft susţine că noul sistem de operare este cel mai sigur Windows de până acum, acesta fiind livrat ca serviciu şi ulterior actualizat automat cu cele mai recente inovaţii şi funcţii de securitate.


câte computere rulează acum Windows 10

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.