Acasă Diverse Vezi care sunt companiile IT care au grijă de informațiile consumatorilor și...

Vezi care sunt companiile IT care au grijă de informațiile consumatorilor și care nu (Infografic)

10
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Un nou raport realizat de Electronic Frontier Foundation (EFF) arată care sunt produsele marilor companii IT care au grijă de informațiile consumatorilor și care nu, informează Softpedia.


Raportul EFF, care se desfășoară anual încă din 2011, acordă câte o stea pentru companiile care îndeplinesc diferite criterii în cinci categorii diferite:
  • dacă iau cele mai bune măsuri pentru a ține datele în siguranță;
  • dacă anunță utilizatorii când datele lor sunt cerute de agențiile guvernamentale;
  • dacă informează utilizatorii în ceea ce privește reținerea și folosirea datelor;
  • dacă anunță utilizatorii când guvernul cere eliminarea unor informații;
  • dacă nu permit agențiilor guvernamentate să spioneze utilizatorii.
Aplicația de mesagerie WhatsApp dar și compania americană de telecomunicații AT&T au picat testul securității realizat de Electronic Frontier Foundation, având în vedere că au primit doar câte o singură stea la toate categoriile.

La polul opus, Apple este una dintre puținele companii care au primit feedback pozitiv la toate cele cinci categorii luate în calcul, alături de Dropbox, Adobe, Credo, Wikipedia, WordPress, Sonic.net și Yahoo.


Dacă comparăm aceste date cu cele de anul trecut, este de remarcat că Microsoft, Google, Twitter, și Facebook, au scăzut de la un rating de 5 stele la 3 sau 4 stele.