Vânzările smartphone-urilor au scăzut cu 20% din cauza coronavirusului

Vânzările smartphone-urilor au scăzut la nivel global cu aproximativ 20 de procente în primele trei luni ale anului 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat al firmei de cercetare Gartner de luni. 

Declinul vânzărilor smartphone-urilor este, probabil, rezultatul faptului că consumatorii au cheltuit mai puțin pe produse neesențiale, precum și al incertitudinii economice provocate de pandemie, a spus firma.

“Pandemia de coronavirus a determinat piața mondială a smartphone-urilor să experimenteze cea mai gravă scădere a sa”, a declarat Anshul Gupta, analist senior de cercetare la Gartner. “Majoritatea producătorilor chinezi principali și Apple au fost afectați sever de închiderea temporară a fabricilor lor din China și a cheltuielilor reduse ale consumatorilor”. 

Principalii vânzători de smartphone-uri din lume – Samsung, Huawei și Apple – au înregistrat o scădere a vânzărilor în primul trimestru, deși Samsung a reușit să se mențină pe locul 1 pe piață. Gartner a spus că compania a reușit să prevină o scădere accentuată în parte din cauza “prezenței sale limitate în China”. 

Gartner a prognozat săptămâna trecută că vânzările de dispozitive precum PC-uri, tablete și telefoane mobile vor scădea cu 13,6% în acest an, ca urmare a pandemiei. Gartner prezice că vânzările de telefoane mobile vor scădea cu 14,6% deoarece clienții extind durata de viață a telefoanelor lor pentru a reduce cheltuielile neesențiale. 

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.