Acasă Diverse Utilizatorii de Windows XP nu sunt impresionați de lansarea noului Windows 10

Utilizatorii de Windows XP nu sunt impresionați de lansarea noului Windows 10

18
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Suportul pentru Windows XP s-a încheiat de aproape un an de zile, și totuși, mai mult de 18% din PC-urile din întreaga lume încă îl execută, potrivit recentelor informații oferite de site-ul de monitorizare NetMarketShare.


Nu mai puțin de 18,93 % din calculatoarele din întreaga lume sunt în prezent powered by Windows XP, cifrele dezvăluite fiind suficiente pentru a dovedi încă odată că bătrânul Windows XP rămâne al doilea sistem de operare cel mai popular din lume, după Windows 7 și înainte de Windows 8.1. 

Dar ceea ce este mai surprinzător este faptul că Windows XP a reușit să își crească cota de piață în ianuarie 2015, ceea ce este un indiciu că unii utilizatori nu sunt încă impresionați de noul sistem de operare Windows 10 și preferă să rămână la versiunea veche lansată în 2001. 

Ce e mai șocant este faptul că utilizatorii par să-și asume riscul de a rula o versiune fără patch-uri de securitate pe computerele lor, în ciuda evidentelor amenințări de securitate care ar putea expune datele lor. Fără patch-uri de securitate lansate de Microsoft, Windows XP nu mai este o alegere sigură (chiar dacă utilizatorul are instalat un antivirus), mai ales că aceleași vulnerabilități care au fost găsite în alte versiuni de Windows există, de asemenea, în acest sistem de operare. 

Ca urmare, consumatorilor li se recomandă să treacă la un sistem de operare mai nou cât mai curând posibil, pentru a beneficia de cele mai noi caracteristici de securitate care ar proteja datele lor. 

Windows 10, următorul sistem de operare la care Microsoft lucrează de ceva timp și care ar putea fi lansat în cursul acestui an, este de asteptat să ajute la reducerea cotei de piață Windows XP și utilizatorii să profite din plin de noile caracteristici care sunt exclusiv disponibile pe acest sistem de operare.