Acasă IT News Utilizarea unui VPN a crescut cu 112% în Italia și cu 53%...

Utilizarea unui VPN a crescut cu 112% în Italia și cu 53% în SUA

22
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Pe 31 decembrie 2019, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost alertată cu privire la mai multe cazuri de pneumonie atipică în orașul Wuhan, din Provincia Hubei, China. Ce a urmat, știm cu toții. De atunci, utilizarea VPN-ului a crescut semnificativ în aproape fiecare țară unde s-au semnalat cazuri de coronavirus (mai puțin în România!).

Conform datelor VPN Atlas, utilizarea VPN în Italia a crescut cu 112% în ultima perioadă. De asemenea, peste 53% dintre cetățenii americani au început să folosească mai des un VPN.

Utilizarea unui VPN a crescut cu 112% în Italia și cu 53% în SUA

Utilizarea unui VPN a crescut și în țări ca Iran (cu 38%), Spania (cu 36%), Germania (cu 29%) și Franța (cu 21%). Interesant este că, deși există încă puține cazuri de coronavirus confirmate în Rusia, utilizarea VPN a crescut cu 36%.

Ce este un VPN?

Pe scurt, termenul „VPN” este precurtarea pentru Rețeaua Virtuală Privată. După cum sugerează și numele, VPN-urile reprezintă o modalitate sigură de accesare a internetului și menținerea conexiunii private. VPN-urile stabilesc o conexiune virtuală directă între dispozitiv și internet, transmițând datele printr-un tunel criptat. Și sunt mai importante decât oricând pentru confidențialitatea digitală. Mai ales acum, când guvernele ne îndeamnă să stăm mai mult acasă.

De ce este atât de important VPN-ul

  1. Un VPN vă va păstra în siguranță, mai ales că acum utilizatorii sunt din ce în ce mai dispuși să-și divulge informațiile personale în mediul online. Mai mult decât atât, guvernele și furnizorii de servicii de internet (ISP) trag cu ochiul la activitățile voastre, urmăresc și monitorizează tot ceea ce faceți online.
  2. VPN-ul vă va permite să accesați conținuturi geo-restricționate. În funcție de țara în care vă aflați, anumite conținuturi online pot fi geo-restricționate, ceea ce înseamnă că nu pot fi accesate decât dacă vă aflați într-o țară agreată.
  3. Un VPN poate accelera conexiunile. Se știe că furnizorii de servicii de internet caută să restricționeze lățimea de bandă pentru a îndemna clienții să cheltuiască mai mulți bani, în timp ce VPN-urile încearcă să le permită accesul nerestricționat pentru ca aceștia să poată naviga, reda în flux și să descarce fără întreruperi.

VPN-uri recomandate: CyberGhost VPN și NordVPN.