(UPDATE) Top 7 VPN pe care să le folosești și în 2019

Un VPN îți criptează conexiunea online, îmbunătățindu-ți siguranța digitală și protejându-ți identitatea. Termenul “VPN”, o prescurtare de la “Virtual Private Network” (“Rețea Privată Virtuală”), se referă la o rețea în care indivizii nu transferă date ca de obicei, prin structuri fizice cum ar fi cablul sau undele radio, ci folosesc o structură anume din acea rețea. 

Un VPN face mai mult decât să te scape de restricții geografice sau să-ți schimbe adresa IP. Dacă ții la confidențialitate și vrei să-ți criptezi canalele de comunicare, atunci ai nevoie de un serviciu bun pentru asta. Majoritatea oamenilor se feresc de această tehnologie deoarece cred că le va încetini conexiunea la internet. În unele cazuri, este adevărat. Viteza medie a unei astfel de conexiuni depinde în primul rând de viteza pe care o ai în mod normal. Serviciile gratuite încetinesc destul de mult încărcarea paginilor, tocmai de aceea sunt recomandate serviciile plătite, care oferă mult mai multă calitate.

Folosirea unui astfel de serviciu nu este o garanție că poți face orice vrei pe net. Nu vei fi ferit de atacuri de tip malware, de tentative de phishing sau chiar de hacking. Astfel, un VPN trebuie folosit doar alături de alte metode de securitate, cum ar fi un antivirus.

(UPDATE) Top 7 VPN pe care să le folosești și în 2019

Top 7 VPN pe care să le folosești și în 2019

1. CyberGhost VPN îmbină caracteristicile esențiale ale unui VPN cu o abordare inovatoare. Realizat cu precizie germană și atenție la detalii, CyberGhost este un software incredibil. CyberGhost nu dezamăgește la capitolul securitate, datorită criptării AES-256 și a unui set mare de protocoale, de la OpenVPN și L2TP/IPsec, la PPTP. În noua versiune este prezent și un kill switch și protecție împotriva scurgerilor DNS și, de asemenea, criptarea dublă. Acest VPN este o alegere populară a utilizatorilor din China, ocolind cu ușurință Marele Firewall (sau “Scutul de Aur”) și oferind acces la numeroase site-uri web și servicii restricționate. Startup-ul româno-german Cyberghost a fost achiziționat în 2017 de compania Kape Technologies, o companie de securitate cibernetică listată la bursa de valori din Londra. Acest VPN este și recomandarea mea.

OFERTĂ EXCLUSIVĂ!

CyberGhost vine cu o ofertă specială de iarnă care este greu de refuzat. Economisiți 79% la planul de 1 an de zile + 6 LUNI GRATIS!!! la achiziționarea soluției CyberGhost VPN.

2. NordVPN este un popular furnizor VPN. VPN-ul său dublu (vă criptează datele de două ori), politica strictă a noilor jurnale și Onion prin VPN sunt caracteristici pe care nu le veți găsi la multe alte VPN-uri. NordVPN operează în Panama, așadar este în afara zonei Țărilor cu 14 ochi.

3. ExpressVPN ia securitatea pe Internet foarte în serios. Toate aplicațiile au un comutator integrat, un split tunel (Double VPN), o protecție DNS împotriva scurgerilor și o protecție împotriva scurgerilor IPv6. Având sediul în Insulele Virgine Britanice, ExpressVPN nu se încadrează în alianța 14 ochi.

4. IPvanish este unul dintre cei mai buni furnizori de VPN atunci când vine vorba de protejarea confidențialității tale online. IPvanish oferă o gamă largă de protocoale, inclusiv OpenVPN, PPTP și L2TP precum și de criptare pe 256 de biți. La fel ca NordVPN, ExpressVPN și CyberGhost, IPvanish nu păstrează jurnalele datelor sale de utilizator, astfel încât să rămâi complet anonim.

5. Trust.Zone are aproape tot ceea ce majoritatea utilizatorilor VPN caută: Un site util, aplicații ușor de utilizat și abilitatea de a ocoli geo-blocajele Netflix. Securitatea este, de asemenea, un plus pentru Trust.Zone. VPN-ul are un comutator de închidere, criptare AES-256 biți, OpenVPN și L2TP peste IPSec (singurele două protocoale oferite) și un mandat canary. Un mandat canary indică faptul că această companie nu a fost niciodată solicitată de guvern pentru detalii despre utilizatori. Trust.Zone însă nu permite torrentarea P2P pe serverele lor.

6. PrivateVPN funcționează sub jurisdicția Suediei și oferă conexiuni VPN anonime împreună cu un serviciu proxy HTTP. Serverele lor sunt configurate pentru a suporta protocoalele OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec, IKEv2, HTTP Proxy și SOCKS5. Împreună cu protecția împotriva scurgerilor IPv6, criptare 2048-biți, AES-256 și un comutator de funcționare, protecția și confidențialitatea sunt garantate. Traficul de pe torrent este permis pe oricare dintre servere, dar vi se recomandă să utilizați servere situate în Suedia, deoarece este o țară mai prietenoasă cu confidențialitatea. 

7. Cu cea mai mare rețea de servere din lume, HideMyAss este un serviciu OK! 👿 Una dintre cele mai bune caracteristici ale HideMyAss este compatibilitatea platformei de încrucișare. Deși HideMyAss este probabil cel mai folosit serviciu VPN la nivel mondial, eu nu-l recomand. HideMyAss este parte din AVAST și funcționează din Regatul Unit, care știm că are unele dintre cele mai severe legi de supraveghere din lume.

DISTRIBUIE:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.