Acasă Diverse UNbreakable România – Concurs național de securitate cibernetică pentru elevi și studenți

UNbreakable România – Concurs național de securitate cibernetică pentru elevi și studenți

33
NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Bit Sentinel, companie specializată în securitate cibernetică, anunță noul UNbreakable România. Concursul național adresat elevilor de liceu și studenților devine anul acesta un program de educare în securitate cibernetică și anunță calendarul de activități pentru sezonul primăvară – vară 2021. Inițiativa este menită să descopere noi talente și să pregătească viitorii experți în domeniu, atât pentru piața locală, cât și pentru cea de nivel internațional. 

Competiția începe anul acesta în luna aprilie, cu etapa de antrenament, urmată de concursul individual programat pentru perioada 14 – 16 mai și de competiția pe echipe ce se va derula între 4 și 6 iunie. 

UNbreakable România este organizat de Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.ro. Înregistrarea pentru sezonul curent este permisă tuturor liceenilor și studenților înscriși la o instituție de învățământ din România și au vârsta de peste 16 ani. Înregistrarea este gratuită și se face pe site-ul oficial. Mai mult, Orange România va promova UNbreakable România în ecosistemul universităților partenere, unde este activ de peste 20 de ani prin Orange Educational Program. 

Înscrierile sunt deschise începând cu 1 martie, iar programul de pregătire pentru concurs va facilita accesul gratuit la resurse teoretice și practice, laboratoare, webinarii și experți din industrie. Prima etapa va debuta pe 1 aprilie și va permite participanților înscriși să fie în contact direct cu mentorii UNbreakable România, sa obțină răspunsuri și clarificări la întrebările pe care le au și să învețe direct de la experți.

UNbreakable România - Concurs național de securitate cibernetică pentru elevi și studenți
Sursa imaginii: https://unbreakable.ro

„Ultimul an a marcat, la nivel global și local, o accelerare fără precedent a fenomenului de digitalizare. O vedem atât la nivel individual prin work from home și dezvoltarea comerțului online, cât și la nivel corporate prin nevoia de securizare a datelor companiei în noi scenarii de comunicare, muncă și colaborare. Ce ne propunem noi prin UNbreakable România e să ne implicăm activ în dezvoltarea de programe și activități practice pentru noua generatie de hackeri etici și ne face o deosebită plăcere să identificăm și să promovăm talentele locale care pot susține companiile în a face față atacurilor cibernetice atât de frecvente și sofisticate. Toți participanții vor avea ocazia să experimenteze, să învețe și să pună în aplicare mecanismele esențiale ale securității informației. Securitatea cibernetică e ca un joc de șah, iar noi ne dorim ca toți cei care participă la concurs să devină specialiștii de mâine care fac o mutare decisivă pe tabla combaterii amenințărilor informatice”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

SURSA