NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
O entitate misterioasă s-ar pregăti să distrugă Internetul, numeroase atacuri asupra infrastructurii având loc sistematic, având o singură sursă.
Aceasta este concluzia la care cercetătorul din domeniul securității, Bruce Schneier, a ajuns în cadrul celui mai nou proiect pe care l-a desfășurat. Acesta susține că există o singură entitate ce atacă în mod sistematic infrastructura internetului, prezumția fiind că s-ar putea lansa un atac major în viitor ce ar distruge sistemele de securitate.
Scheiner a păstrat anonime sursele articolului, dar e lesne de înțeles care sunt acestea, având în vedere că autorul a adunat date de la toate companiile majore de furnizare de internet. Cineva testează slăbiciuni în tot felul de locuri ce ar fi alese cu un scop anume: acela de a pune la pământ o parte semnificativă a internetului sau toată rețeaua globală.
Aceste atacuri au în spate resurse enorme, ceea ce îl face pe autor să creadă că un stat este responsabil pentru ele. China și Rusia ar fi ”suspecții” principali, dar nu există informații sigure cu privire la asta.
Atacurile vizează și procedurile de răspuns ale entităților afectate, existând astfel ideea că atacatorul caută să descopere toate punctele cheie necesare unui atac, scrie playtech.ro.
Pe de altă parte, există și teoria conform căreia aceste atacuri sunt realizate deliberat pentru a fi văzute, la fel cum diverse mișcări de trupe și amplasamente de rachete sunt făcute în mod deliberat pentru ca adversarul să fie conștient că pericolul există.
Câteva informații arată că Rusia testează ideea separării de internet și crearea unei rețele închise, de intranet. De asemenea. știm deja despre toate modurile în care China blochează accesul la o mare parte din internetul global. Astfel, devine mai plauzibilă ideea că unul dintre aceste state se află în spatele atacurilor, având mult mai puțin de pierdut decât restul lumii.