Un nou tip de ransomware amenință dispozitivele cu Android

Programele ransomware sunt o ameninţare tot mai mare pentru utilizatorii de Android. Experții G DATA au prezis o creștere suplimentară a programelor malware de Android ce va depaşi valorile din 2015. Pe de altă parte, campaniile de atacuri actuale au atins un nou nivel al calității. Până acum, aplicațiile rău intenționate aveau succes pe un dispozitiv mobil, datorită utilizatorilor care instalau o aplicație – în general, din surse nesigure.

Infractorii cibernetici au descoperit o modalitate de contrabandă cu ransomware şi alte tipuri de malware care nu presupune niciun fel de interacțiune din partea utilizatorulului. Vizitarea unui site manipulat este tot ce trebuie. Atunci când se întâmplă acest lucru, are loc o infecţie drive-by şi un program dăunător este instalat pe dispozitivul mobil. Experții în securitate explică noua metodă de infectare în actualul G DATA Mobile Malware Raport, care este disponibil online.

„Smartphone-urile și tabletele sunt foarte populare printre infractorii cibernetici, iar atacurile au crescut calitativ, în mod semnificativ, în acest an. Utilizatorii trebuie să se asigure că dispozitivul lor mobil beneficiază de o protecție completă și să păstreze permanent sistemul de operare actualizat. Acest lucru asigură că majoritatea amenințărilor sunt prevenite într-o anumită masură.”

Christian Geschkat, product manager al soluţiilor mobile G DATA

Cum acţionează infecţiile drive-by?

Infractorii online atacă servere web și setează site-uri web create special. Apoi atrag utilizatorii pe aceste siUn nou tip de ransomware amenință dispozitivele cu Androidte-uri prin e-mailuri spam sau publicitate. În acest fel, malware-ul ajunge pe dispozitiv  fără ştirea utilizatorului, exploatând breşe de securitate din sistemul de operare Android.

Aproape 9.500 de cazuri noi de malware de Android în fiecare zi

1.723.265 aplicații noi de malware de Android în prima jumătate a anului 2016, reprezintă o creștere de mai mult de 30% față de cea de-a doua jumătate a anului 2015. În medie, experții G DATA au detectat 9.468 noi aplicații malware pe zi pentru sistemul de operare Android. Acest lucru înseamnă că o nouă tulpină de malware a fost raportată la fiecare 9 secunde. Analiștii au identificat deja mai multe aplicații malware în prima jumătate a anului decât în întreg anul 2014.

G DATA Mobile Malware Report H1 / 2016 este disponibil online https://secure.gd/dl-en-mmwr20160

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.