Acasă Diverse Un milion de dolari oferit de FBI pentru cel mai căutat hacker...

Un milion de dolari oferit de FBI pentru cel mai căutat hacker român

69
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Al doilea cel mai căutat hacker din lume este un cetățean român, FBI oferind o recompensă de 1 milion de dolari pentru găsirea lui. 

Românul și-a schimbat de mai multe ori numele pentru a-i induce în eroare pe cei de la FBI. A fost Nae Popescu, Nicolae Petrache sau Nae Stoichiţiu, iar acum se află pe locul doi în topul FBI al celor mai căutaţi infractori cibernetici, scrie stiripesurse.ro.

Nicolae Popescu are 36 de ani, este născut în Alexandria și, de 4 ani, este căutat cu disperare de FBI. El figurează pe lista „Most Wanted“ a FBI pentru o listă lungă de infracţiuni: complicitate la comiterea infracţiunilor de: transfer bancar fraudulos,spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şi trafic cu mărci înregistrate false; și pentru transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şi trafic cu mărci înregistrate false.

Potrivit site-ului oficial al FBI, „Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet.

În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii“.

După estimările FBI, românul a păcălit mii de persoane şi a reuşit să strângă peste 3 milioane de dolari din vânzări fictive pe internet.

Conform listei FBI, cel mai căutat hacker este Yevgeniy Bogachev, din Rusia, care este cunoscut și ca „lucky12345”, „slavik” și „Pollingsoon”. Pentru informații care pot duce la arestarea și/sau condamnarea lui, FBI-ul oferă 3 milioane de dolari.